Site name
Site name

OBAVEŠTENJE O PRIVATNOSTI PODATAKA

Ovo obaveštenje odnosi se na zaštitu ličnih podataka koje Generali Osiguranje Srbija a.d.o. dobija preko svoje veb-stranice/mobilne aplikacije i drugim putem.

Popunjavanjem upitnika na kontakt stranici, odnosno popunjavanjem upitnika u okviru mobilne aplikacije, dajete nam svoje lične podatke i saglasnost da ih obrađujemo, koristimo i čuvamo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i ovim obaveštenjem. Datu saglasnost možete opozvati pozivanjem našeg Kontakt centra koji će vas dalje uputiti u proceduru opoziva saglasnosti u slučaju nedozvoljene obrade podataka, odnosno obrade suprotne cilju, kao i u proceduru u vezi sa pravom na obaveštenje, uvid u podatke i kopiju istih.

Lični podaci obuhvataju:

  • Ime i prezime;
  • JMBG;
  • Imejl adresu;
  • Broj telefona;
  • Fax;
  • Poštansku adresu (ulicu i broj, broj pošte i mesto)
  • Državljanstvo (samo u svrhu ugovaranja putnog osiguranja putem mobilne aplikacije).

Sve lične podatke tretiramo kao poslovnu tajnu. Čuvamo ih trajno, do eventualnog opoziva.

Generali Osiguranje Srbija a.d.o. takođe prikuplja anonimne demografske podatke (godište, pol, sklonosti, interesovanja) i podatke o hard disku ili softveru vašeg računara (IP adresa, pretraživač, domen, vreme pristupa i posećene veb-stranice, IMEI broj telefona).

Podatke prikupljamo isključivo radi sigurnije identifikacije i postupanja po zahtevu klijenata, ali i u druge svrhe. Navedeni podaci predstavljaju minimum potrebnih informacija. Koristimo ih i kako bismo održavali kvalitet usluga i dobili statističke podatke o korišćenju veb-stranice/mobilne aplikacije. Lične podatke koristimo i za sprovođenje istraživanja o mišljenju klijenata o postojećim i potencijalnim uslugama i proizvodima.

Generali Osiguranje Srbija a.d.o. obrađuje i sledeće podatke o ličnosti lica: ime i prezime, e-mail adresu i broj telefona radi kontaktiranja, odnosno slanja ponuda i obaveštenja o proizvodima osiguranja. Ova obrada podataka se vrši isključivo na osnovu saglasnosti lica na koje se podaci odnose. Podaci koji se obrađuju u ovu svrhu, čuvaju se 5 godina, odnosno do opoziva saglasnosti.

Generali Osiguranje Srbija a.d.o. preduzima sve neophodne tehničke, kadrovske i organizacione mere zaštite podataka, u skladu sa zakonom, standardom ISO/IEC 27001:2013 i internim aktima. Vaše lične podatke nećemo činiti dostupnim trećim licima bez vašeg izričitog pristanka. Oni su zaštićeni od zloupotreba, uništenja, gubitka, neovlašćenih promena i pristupa.

Generali Osiguranje Srbija a.d.o. štiti privatnost pomoću tehnologija koje omogućavaju najsigurniji način korišćenja interneta. Generali Osiguranje Srbija a.d.o.štiti vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa, upotrebe ili otkrivanja. Kad se lične informacije (kao što je broj platne kartice)  prenose preko web stranice, štite se zaštitnim kodiranjem kao što su Secure Socket Layers (SSL).

Lice koje je dalo saglasnost ima sva zakonska prava u pogledu opoziva saglasnosti za obradu podatka o ličnosti, pravo na pristup, ispravku i dopunu, brisanje, kao i pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor i pravo na prenosivost. Kada se obrada ličnih podataka vrši na ovnovu saglasnosti opoziv saglasnosti ne utiče na dopuštenost obrade na osnovu saglasnosti pre opoziva.

Više informacija možete dobiti ako nam se obratite:

  • pozivom kontakt centra: 011 222 0 555
  • poštom: Generali Osiguranje Srbija, Vladimira Popovića 8, 11070 Novi Beograd
  • Faxom: 011 711 4 381