Shop
Generali Osiguranje Srbija

Generali Osiguranje Srbija

Naše odgovornosti

Mi sledimo cilj stvaranja novih vrednosti, ne samo u ekonomskom, već i u društvenom i ekološkom smislu: posvećeni smo obezbeđivanju dobrih finansijskih rezultata na duži rok i pomaganju da se društvo u kojem poslujemo promeni na bolje.

Želimo da poboljšamo živote ljudi, pre svega kroz proizvode i usluge visokog kvaliteta koji zadovoljavaju potrebe naših klijenata za zaštitom. Takođe se osećamo delom zajednice u kojoj poslujemo, i nastojimo da joj pomognemo kroz podržavanje različitih projekata. Verujemo da se naš uspeh pre svega zasniva na kvalitetu naših ljudi. U stvari, naš cilj je unapređenje socijalnog dijaloga kako bismo doprineli osvešćivanju zaposlenih o razvoju poslovanja.

Naša strategija korporativne odgovornosti je zasnovana na poslovnim prioritetima Grupe i principima utvrđenim u našem Kodeksu ponašanja. Strategija takođe uzima u obzir potrebe i očekivanja naših ključnih interesnih grupa, koje igraju važnu ulogu u neprekidnom uspehu Grupe. Naša strategija je opisana u Povelji o obavezama održivog poslovanja. Ovaj dokument je od ključnog značaja za upravljanje važnim socijalnim, ekološkim i upravljačkim pitanjima. On takođe identifikuje oblasti preduzimanja akcija na koje planiramo da se fokusiramo u narednim godinama, kako bi nam pomogao da ostvarimo naše poslovne ciljeve i stvorimo vrednost za naše interesne grupe.

U cilju identifikacije prioriteta naše strategije korporativne odgovornosti i definisanja sadržaja Izveštaja o održivosti, sproveli smo našu formalnu analizu materijalnosti, u skladu sa smernicama za izveštavanje GRI-G4.

Generali teži dugoročnom rastu kroz integrisanje održivosti u osnovnu delatnost i doživotno partnerstvo sa zainteresovanim stranama.

Kao deo naše posvećenosti korporativnoj odgovornosti, potpisnici smo sledećih inicijativa Ujedinjenih nacija: ,,Globalni dogovor”, ,,Principi za odgovorno investiranje” (PRI - Principles for Responsible Investments) i ,,Principi održivog osiguranja” (PSI - Principles for Sustainable Insurance).

 

Teritorije pod potpunim embargom

U skladu sa pravilima Generali Grupe, teritorije koje su pod potpunim embargom su: Iran, Srija, Severna Koreja, Region Krima i Zaporožje, Herson i region Donjecka i Luganska, Venecuela, Rusija, Avganistan, Burma (Mjanmar) i Belorusija.

Saznajte više o korporativnoj odgovornosti.