Shop
Predsednik Izvršnog odbora Dragan Filipović na konferenciji Finance & Insurance Industries Trends 2024

Predsednik Izvršnog odbora Dragan Filipović na konferenciji Finance & Insurance Industries Trends 2024

Konferencija Finance & Insurance Industries Trends 2024 okupila je brojne predstavnike vodećih finansijskih organizacija.

28.03.2024.

Predsednik Izvršnog odbora naše kompanije, Dragan Filipović, bio je jedan od učesnika konferencije Finance & Insurance Industries Trends 2024 u organizaciji Bloomberg Adria. Konferencija je održana u Madlenijanumu, a prisustvovali su joj predstavnici vodećih finansijskih organizacija.

Direktor Filipović učestvovao je u panelu „Sektor osiguranja: Jačanje otpornosti u izazovnom okruženju”, zajedno sa Nikolom Đukićem, predsednikom Izvršnog odbora UNIQA neživotnog osiguranja i Frančeskom Mašijem, predsednikom Izvršnog odbora DDOR osiguranja. Tokom panela, koji je moderirala Jelisaveta Lazarević, glavni producent za ekonomiju u Bloomberg Adria, razgovaralo se o najvećim izazovima na koje će osiguravajući sektor morati posebno da obrati pažnju u budućnosti i o načinima da se oni prevaziđu.

Predsednik Izvršnog odbora naše kompanije istakao je da su najveći izazovi klimatske promene, sajber rizici i promene u načinu života i demografiji. Naglasio je da je veoma važno podizati nivo svesti o značaju osiguranja budući da je on u Srbiji još uvek nizak.

Kada je reč o veštačkoj inteligenciji, još jednoj ključnoj temi današnjice, istakao je: „Naše društvo je još uvek tradicionalno i kontakt sa ljudima je veoma bitan. Veštačka inteligencija donosi efikasnost, međutim, važno je slušati potrebe klijenata i prema njima prilagođavati pristup poslovanju.”

Tokom konferencije održana su još dva panela, na kojima se razgovaralo o tome da li je, i na koji način, 2024. godina prekretnica za bankarski sektor, kao i da li je e-trgovina nova paradigma održivog i profitabilnog rasta.