Shop
Trikovi koji štede vreme za kuvanje prezaposlenim roditeljima

Trikovi koji štede vreme za kuvanje prezaposlenim roditeljima

Planiranje, kupovina i osmišljavanje zdravih obroka za porodicu može biti pravi izazov ako ne znate sebi da olakšate posao

04.03.2024.

Planiranje, kupovina i neprestano osmišljavanje novih, zdravih obroka koje ćete spremiti za porodicu može biti pravi izazov. Situacija može biti teža ukoliko imate manjka vremena jer imate školske obaveze, posao, kuću... Zato smo vam spremili genijalne trikove koji će vam pomoći da očas posla spremite i poslužite večeru.

Držite u zamrzivaču sve namirnice za brzi ručak

Uvek možete da zamrznete meso i ribu i da kupujte povrće koje duže traje. Na taj način smanjićete prečeste odlaske u kupovinu jer ćete u zamrzivaču imate sve potrebne namirnice za pripremu zdravog obroka.  Birajte uvek povrće koje duže ostaje sveže poput zeleni, celera i krompira. S njima možete brzo i jednostavno da napravite više različitih jela.

Nije loše ni da imate namirnice koje uključuju sušeno povrće ili ono u konzervama, kao i sok od paradajza, pasirani paradajz, pasulj, gotove prelive, pirinač i testieninu. Ovi sastojci se mogu veoma lako pretvoriti u hranljive obroke – variva, supe i zapečene testenine koje će spasti stvar kada imate naporan dan i ne želite da idete u kupovinu!

kuvanje recepti zaposleni kuhinja ideje za rucak dorucak vecera

Sporo kuvanje - praktično i preukusno

Da li ste upoznati sa trenutnim trendom sporog kuvanja? Nema ništa poput mesa koje se, nakon pripreme natenane, doslovno topi u ustima, a koje se može kombinovati sa brzom salatom ili povrćem kuvanim na pari. Samo stavite meso u posudu za sporo kuvanje ujutru. Kada uhvatite vremena, časkom iseckajte povrće ili salatu i do večeri ćete imati zdrav i ukusan obrok – a sve to uz minimalni napor!

kuvana jela recepti ideje za brzi rucak

Kuvajte duple porcije i zamrznite svoj omiljeni ručak

Ako vas čeka posebno teška nedelja, razmislite o kuvanju duplih porcija unapred. Ostatke samo sačuvate u zamrzivaču za dane kada brzo želite da pripremite obrok. Supe, sosovi i jela sa mlevenim mesom odlično trpe zamrzavanje.

Uostalom, ako ste baš pretrpani obavezama, zašto se ne biste počastili gotovim obrokom preko aplikacija za dostavu hrane. Jednostavno izaberite svoje omiljene jelo i naručite da vam donesu na vaš prag, baš na vreme za večeru.

dostava hrane na adresu dorucak rucak vecera

Pročitajte i:

4 načina da zaštitite decu na internetu

Kako da podstaknete decu da budu fizički aktivnija

Četiri vrste osiguranja za aktivan život

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna