Shop
Kako zaštititi automobil uz pomoć aplikacija

Kako zaštititi automobil uz pomoć aplikacija

Brine vas bezbednost automobila? Od sada uz pomoć ovih pametnih aplikacija možete biti sigurni da je vaš četvorotočkaš na sigurnom.

11.10.2020.

Automobil je verovatno najvrednija stvar koju posedujete, tako da je prirodno što ste zabrinuti za njegovu bezbednost. Možda nemate najnoviji model Tesle ili Mercedesa, ali svakako je potrebno obratiti malo više pažnje i zaštititi vaš automobil. Evo kako da uz pomoć pametnih telefona i savremenih tehnologija znate gde se vaš voljeni četvorotočkaš nalazi u svakom trenutku.

Održavanje automobila

Ako ste u potrazi za alatkom koja će vam pomoći u održavanju automobila, potrebna vam je aplikacija "Simply Auto". Ne samo da služi za praćenje kilometraže, već i kao dnevnik obavljenih servisa, popravki i kalkulator troškova.

Na kontrolnoj tabli aplikacije prikazane su sve korisne informacije koje vam pomažu da lakše uštedite novac tako što ćete pratiti kada i gde ste sipali gorivo, kada ste uradili poslednji servis i sl. Ukoliko nekoliko članova domaćinstva koristi jedan isti automobil, podatke koje unosi svaka osoba možete sinhronizovati i uvek znati u kom je četvorotočkaš stanju.

Odrzavanje automobila

Zakazivanje tehničkog pregleda

Često se može desiti da baš kada treba da obavite tehnički pregled, sve agencije budu zauzete. Ako želite da pronađete najbliži ili najjeftiniji tehnički pregled vozila, a nemate broj telefona najbližeg, potrebna vam je aplikacija "Zakaži tehnički".

Uz pomoć ove besplatne aplikacije možete besplatno pronaći najpovoljniji pregled, kada i gde vam odgovara, uz mogućnost blagovremenog otkazivanja. Ako vam se neki servis ne čini pouzdanim, proverite ocene i recenzije. A što je najbolje, cene su potpuno transparentne pa i to može biti kriterijum za odabir.

Tehnicki pregled automobila

GPS praćenje

Ako imate Android telefon i želite da pratite gde se vaš automobil nalazi u svakom trenutku, kada ga koriste recimo deca ili supružnik, možete da preuzmete besplatnu aplikaciju "Glympse".

Ova aplikacija je vrlo korisna za više različitih situacija. Na primer, ako se nalazite s prijateljima koje posećujete u nepoznatom gradu, olakšaće vam navigaciju. Ukoliko supružnik kreće s posla i upadne u gužvu u saobraćaju, moći ćete da procenite kada će stići na zakazano mesto.

Ukoliko se desi ono najgore – da automobil nestane – lako ga i brzo možete locirati pomoću GPS-a kako biste pomogli policiji u pronalaženju počinioca.

GPS pracenje vozila

Naravno, neke od ovih aplikacija proizvođači automobila već ugrađuju u novije modele, tako da nećete morati da pronalazite nove. Često će se desiti da sa novijim generacijama vozila dobijete ugrađen GPS ili druge korisne alatke, poput zaključavanja automobila putem aplikacije ili praćenja potrošnje goriva. Dok se to ne desi, i ove klasične alatke mogu biti od koristi.

Kako bi vaš auto imao punu zaštitu u svakom momentu, preporuka je da ga osigurate.

Saznajte više o tome kako da osigurate svoj automobil na našem sajtu u kategoriji "Auto i putovanja". Gde god da se uputite, bezbednost uvek mora biti prioritet, a osiguranje vozila, pogotovo kasko osiguranje, omogućava najbolju i najpouzdaniju zaštitu.

Pročitajte još korisnih saveta za vaš auto:

6 saveta za pravilno održavanje automobila

Nove tehnologije za sigurnost automobila

Neko vam je izgrebao automobil - evo kako da budete korak ispred

9 stvari koje svi vozači početnici treba da znaju

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna