Shop
5 sjajnih uređaja koji čuvaju automobil

5 sjajnih uređaja koji čuvaju automobil

Saznajte koje uređaje treba da ugradite u automobil kako biste bezbednije i smirenije vozili.

16.02.2024.

Automobili su nam dragoceni i učinićemo sve da ih održimo u dobrom stanju što duže. Često ih servisiramo, vozimo s posebnom pažnjom i koristimo najbolja mašinska ulja kako bismo im produžili vrhunske performanse. Međutim, možemo im povećati vrednost i pojačati i sopstvenu bezbednost ako instaliramo neke osnovne gedžete kao što su: 

Svetla za maglu

S povećanjem nivoa zagađenja vazduha po gradovima smog je nekad toliko gust da je vidljivost smanjena i tokom dana. Problem je naročito izražen kad pada kiša i kad je visoka vlažnost vazduha, koja dodatno umanjuje vidljivost. I u industrijskim zonama oko gradova magla otežava vidljivost i ugrožava bezbednost putnika u saobraćaju. U ovakvim situacijama je najbolje da koristite svetla za maglu kako biste mogli da dobro vidite sve ispred automobila pre nego što postane kasno. 

USB punjač za mobilni

Iako se ne savetuje da tokom vožnje koristite mobilni telefon, nivo napunjenosti baterije mora biti dovoljan za hitne slučajeve. Auto može da se pokvari na udaljenom mestu i morate da pozovete šlep-službu. Možete ostati i bez goriva na prometnoj raskrsnici zbog čega će vam svi trubiti. Zato je korisno da u automobilu imate USB kabl za punjenje koji ćete lako povezati sa napajanjem putem utičnice koja se stavlja u ležaj za upaljač u automobilu. 

Brava za zaključavanje menjača

shutterstock_674291161resize.jpg

Pokušaj obijanja automobila ili krađu nije moguće sprečiti, ali znajte da ako se parkirate na ulici, lopovima to samo olakšava posao. Da biste sprečili neželjene radnje, ugradite posebnu opremu koja sprečava krađu kao što je brava za zaključavanje menjača koja aktivira zvučni alarm prilikom promene brzina, a bez onemogućavanja mehanizma. Neki uređaji čak onemogućavaju pomeranje automobila bez korišćenja glavnog ključa. 

Zadnji senzor za parkiranje

shutterstock_662031460resize.jpg

Većina nas živi i radi u gusto naseljenim područjima gde se večiti problem manjak mesta za parkiranje. Ako i vi živite baš na takvom mestu, možda će vam biti koristan zadnji senzor za parkiranje koji odašilje glasno upozorenje kada otkrije da je neko ili nešto preblizu vašeg automobila u trenutku kretanja unazad. Senzor uračunava bezbednu udaljenost od vašeg i tuđeg automobila i upozorava vas kada da ukočite kako biste sprečili sudar.

Osiguranje automobila

shutterstock_1345385756resize.jpg

Suštinski, ovo nije neka naprava koju možete da ugradite u automobil. Ali recimo da je to nevidljivi štit koji će vam pomoći da se obezbedite u slučaju nezgode i finansijskih poteškoća koje ona nosi. Kupovina osiguranja automobila štiti vas od povreda, štete, tužbi trećih lica u slučaju sudara, pa čak i zdravstvenih troškova oporavka (i vašeg i trećih lica). Zato ne zaboravite na polisu kasko-osiguranja kako biste mirno i staloženo vozili svog pridruženog člana porodice.

Pročitajte i:

Šest moto skupova koje ne smete da propustit

Zabavni načini da naučite decu o bezbednosti u saobraćaju

7 pametnih uređaja koji će vam pomoći da uštedite struju 

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna