Shop
Saveti za pronalaženje kuće iz snova

Saveti za pronalaženje kuće iz snova

Ako ste u potrazi za nekretninom, morate dobro razmisliti i odlučiti šta vam je sve potrebno. Evo kako da lakše pronađete kuću iz snova.

12.04.2022.

Kupovina kuće ili stana zabavan je, ali i stresan proces: ne samo da može da potraje nego za početak treba izdvojiti dovoljno vremena za razgledanje. Ako prvi put kupujete nekretninu, nepoznanica može biti bezbroj. Od broja prostorija, do kvaliteta, preko procenitelja, poreza i osiguranja – sve su to znakovi pitanja koje tek treba da otkrijete.

Imajte na umu i da je, uprkos činjenici da su cene nekretnina u Srbiji naglo porasle tokom prošle godine s trendom rasta i u narednom periodu, i kupoprodaja nekretnina porasla.

Zato, ako ste se odlučili na ovaj važan korak u životu, pripremili smo vam ovaj vodič za pronalazak nekretnine iz snova.

1. Otkrijte šta tačno tražite

Da li vam je potrebno dvorište ili baštica iza kuće? Planirate li proširenje porodice ili vam često dolaze gosti u posetu? Kolika god da je kvadratura, morate odlučiti šta vam je sve u kući potrebno. Podrum, tavan, kotlarnica, dnevna soba, trpezarija, a koliko spavaćih soba? Da biste suzili pretragu i maksimalno iskoristili vreme, skicirajte idealan stan kako biste vizuelno organizovali prostor.

skiciranje kuce ili stana

2. Napravite listu za proveru ili poređenje

Kad utvrdite bez čega sve ne možete da živite, napravite spisak ili tabelu kojoj možete da pristupate i putem telefona i delite je sa partnerom (ako zajednički kupujete nekretninu).

Tako možete u realnom vremenu da uporedite da li nekretnina koju razgledate ispunjava sve postavljene uslove. Ako planirate obilazak više stanova, sve ih dodajte na listu kako biste sistematičnije pristupili problematici.

3. Fotografišite

Fotografije agencija za nekretnine ili čak vlasnika stanova mogu da budu nerealne ili da ne prikazuju stvari koje su vama važne. Posle više nekretnina sve vam se može pomešati, te je najsigurnije da fotografišete ili snimite ono što vam se dopada. I naravno, obavezno tražite dozvolu od vlasnika ili agenta.

saveti za kupovinu stana

4. Budite brzi

Ako se dugo premišljate, može se desiti da neko položi kaparu pre vas. Zato uzmite nekoliko slobodnih dana i razgledajte što više možete. Nemojte posećivati više od šest nekretnina dnevno da se ne biste preopteretili informacijama.

5. Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine kuće ili stana

Obratite pažnju na sve sumnjive delove, poput ćoškova, plafona, vodoinstalacija, stolarije, šarki. Obavezno proverite da li na telefonu imate dobar signal. Ako možete, nekretninu razgledajte u podne i uveče da biste utvrdili dnevno svetlo i potencijalne izvore buke. Sve to može ukazivati na to da li ćete imati problema s komšilukom ili obližnjim kafićima, a to je jedna od osnovnih stvari za miran život.

na sta obratiti paznju prilikom kupovine stana

A čak i ako ne nađete idealan stan iz prve, ne očajavajte. Znajte da vas vaš dom ipak negde čeka.

I na kraju, kada se odlučite za taj važan korak u životu, potrebno je da obezbedite kuću ili stan osiguranjem domaćinstva kako biste se osećali kao kod svoje kuće. Dok vi uživate u uređivanju, brigu možete prepustiti nama.

 

Pročitajte i:

Saveti za održavanje kućnih vodoinstalacija

Kako da na vreme isplatite stambeni kredit

Pametne brave za vrata učiniće dom bezbednim

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna