Shop
Kako kupiti najnoviju tehniku po niskim cenama

Kako kupiti najnoviju tehniku po niskim cenama

U našem novom blogu pročitajte savete kako da kupite novi gedžet, a da pritom ne potrošite previše novca.

19.09.2023.

Ako želite nov gedžet, pametan pristup kupovini će vam pomoći da dobijete odličnu tehniku za  manje novca.

eBay - niska cena, dobar kvalitet

eBay je odlično mesto za traženje polovnih gadžeta koji su očuvani. Verovatno možete pronaći ono što želite po nižoj ceni nego da ste kupili novo. Preporuka je da kupujte od prodavaca koji imaju dobre kritike i plaćajte isključivo PayPalom. Na ovaj način eBay će čuvati vaš novac dok ne dobijete artikal.

ebay polovna tehnika

AliExpress - od igle do lokomotive

Druga opcija za kupovinu može biti i kineska verzija eBaya: AliExpress. Sistem je nešto drugačiji, ali oprezan kupac može naći alternativu poznatim zapadnim brednovima po cenama koje će koje su pristupačnije.

Kupovina polovnih gadžeta ima samo jedan problem – ne dobijate garanciju za pokrivanje troškova popravke. Razmislite onda da svaki put kada kupite uređaj, stavite neznatnu sumu novca na stranu. Tako ćete napraviti mali budžet za eventualne popravke. U slučaju kvara uređaja imaćete spreman novac za popravku.

Ako više volite da kupujete u klasičnoj prodavnici, pratite popuste, kao i ponudu robe sa oštećenjima, koja su mahom estetska, poput ogrebotina ili udubljenja nastalih prilikom transporta. Tu su uvek i prodavnice obnovljene ili popravljene tehnike, takođe po nižim cenama. 

bela tehnika sa ostecenjem

Uporedite cene i pratite velike popuste

Ako ste se odlučili za nov uređaj i morate da ga kupite na brzinu, posetite neku od veb stranica koja poredi cene kako biste videli sve opcije. Ukoliko možete da sačekate, potražite rasprodaje kao što je Crni petak. Tada ćete imati najbolje šanse da nađete neku dobru ponudu, pa možda čak i bagatelnu. Ali uvek budite na oprezu! Uvek pažljivo proverite koji je domen, internet adresa, akreditacije i sve druge bezbednosne opcije.

crni petak black friday popusti sajtovi za uporedjivanje cena

Niska cena ne mora uvek da znači loš kvalitet

Mogli biste razmisliti i o kupovini manje poznatog brenda. Danas se delovi koji se koriste u gedžetima prave tako brzo i jeftino da mnoge manje kompanije proizvode uređaje skoro jednako dobre kao velika imena poput Applea i Samsunga, ali za manje novca. Na primer, OnePlus je lansirao svoj 5T model samo nekoliko nedelja nakon iPhone X-a po skoro upola nižoj ceni i dobio je odlične kritike. Ako ne znate odakle da počnete, proverite veb lokacije za pregled tehnologije kao što je Engadget ili YouTube kanale kao što je Unbox Therapy.

Na kraju imajte na umu da impulsivna kupovina nije najbolja opcija. I zato savetujemo da izdvojite vreme za istraživanje.

Pročitajte i:

6 trikova za smanjenje troškova

Kako da uštedite vodu kod kuće

7 pametnih uređaja koji će vam pomoći da uštedite struju

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna