Shop
Kako da isplanirate zabavno zimovanje

Kako da isplanirate zabavno zimovanje

Zimske radosti i više su nego potrebne svima koji hladnija godišnja doba vole više od toplijih. Pogledajte kako da isplanirate vikend-zimovanje.

10.01.2022.

Mnogi se raduju letnjem odmoru kako bi se opustili i zabavili, dok se drugi prijatnije osećaju na zimovanju. Ako planirate da odete na planinu, trebalo bi na vreme da se pripremite za novu avanturu.

Napisali smo ovaj vodič kako biste saznali koje ponude treba zaobići, a koje destinacije pažljivo proveriti zbog ograničenja putovanja uzrokovanih kovidom.

Odabir aktivnosti na zimovanju

Kad kažemo zimovanje, to može podrazumevati različite vrste odmora. Ako više volite planinarenje, na našim planinama ćete pronaći odličnu uslugu, dok je za sve ljubitelje skijanja dostupna povoljna ponuda na popularnim obližnjim skijalištima: u Bugarskoj, Sloveniji ili Austriji.

skijalista u Srbiji i svetu

Ako vas privlače prave avanture, izvan Evrope se nalaze popularna skijališta, i to u Južnoj Koreji, SAD i Indiji. S druge strane, ako više volite da se tokom februara sunčate, onda su idealne destinacije za vas Zanzibar ili Egipat.

Zbog uvođenja potencijalno novih mera zaštite od kovida, uvek proveravajte sajt MUP-a kako biste znali koje destinacije su bezbedne, a koje ne, kao i koji su uslovi ulaska u određenu zemlju.

Rezervacija smeštaja

Ako ste pronašli odredište, vreme je da rezervišete smeštaj. Velika potražnja u sezoni utiče na cene, tako da je uvek najbolje proveriti unapred. Imate dve opcije: hotel ili privatni smeštaj.

rezervacija smestaja za zimovanje

Usluga u hotelima i odmaralištima može biti sveobuhvatnija. Međutim, neki vole da putuju u privatnoj režiji. Putem sajtova Booking ili Airbnb možete pronaći kuću ili stan koji su u skladu s vašim potrebama, naročito ako putujete s porodicom. Na umu treba da imate dnevne troškove kao i hranu i piće.

Ako u okviru putovanja planirate i doček Nove godine, možete proveriti ponude i u turističkim agencijama.

Pakovanje

Za razliku od letnjih odmora kada možete sve da spakujete u male kofere, zimski su veći i teži zbog tople odeće i obuće, zato dobro razmislite šta će vam biti potrebno. Ne zaboravite da se oblačite slojevito kako biste izbegli moguću prehladu.

pakovanje za zimovanje

Uz vas uvek treba da bude i putno osiguranje sa pokrićem COVID-19, kao siguran saputnik bez kog ne bi trebalo da krenete na put.

Pročitajte i:

Zimske aktivnosti za zdraviji život

Najbolja povoljna skijališta u celom svetu

Šta raditi ako se automobil pokvari na putu

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna