Site name
Site name

Najbolja povoljna skijališta u celom svetu


povoljna skijalista u svetu

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

13.12.2021.

Zimski sportovi mogu da obraduju i decu i odrasle, a odličan su povod da sa porodicom provedete odmor u prirodi. Bez obzira na to da li vam prija planinski vazduhu ili ne, u skijalištima postoje razni sadržaji koji bi otopili i najhladnije srce.

Premda se zimovanja smatraju skupljom razonodom, postoje brojne opcije koje su naročito povoljne ako planirate odmor sa porodicom. Recimo, u našoj zemlji postoje skijališta na Goču, Divčibarama, Zlatiboru, Staroj planini, Goliji i Zlataru koja nude poseban doživljaj po povoljnim cenama.

skijanje

Ako ste ih već obišli i želite da zimujete van zemlje, pogledajte naš izbor povoljnijih skijališta.

Skijališta u Evropi

Interesovanje za evropska skijališta ne jenjava, kao ni cene. Zato, ako želite da zaobiđete švajcarske Alpe i ne smeta vam sporija atmosfera, bez opcija noćnog provoda, kao i prizemnije iskustvo, pogledajte opcije za porodično zimovanje u nastavku ovog teksta.

Bugarska

Jedna od prednosti je to što nam jeu komšiluku. Da li ste znali da su Bansko, Borovec i Pamporovo najpoznatija bugarska skijališta? Nude brojne opcije smeštaja, kupovine, restorana, pa čak i noćnih klubova. U Banskom je skijališna sezona najduža i traje od sredine decembra do sredine maja zbog velike količine snega.

Italija

Na italijanskim skijalištima padine i ski staze su manje strme, dok pejzaži ostavljaju bez daha. Što je najvažnije, za svačiji su džep. Najbolje odredište su Dolomiti, na kojima se snežni pokrivač zadržava od sredine novembra pa sve do aprila. Kortina d’ Ampeco je najpoznatije mesto sa najspektakularnijim prizorima, dok manja odmarališta, poput Val Gardene, nude intimnija iskustva.

Slovenija

Julijski Alpi nude veoma kvalitetna i povoljna skijališta, gde se na padinama na kojima nikad nema gužve, možete super provesti čak i ako ste početnik. Kranjska gora je najposećenija, budući da je posebno privlačna za porodice, dok se na Vogelu možete upoznati sa osnovama skijanja uz slovenačke instruktore koji obično znaju naš jezik.

julijski alpi slovenija skijanje

Skijališta u Severnoj Americi

Ako planirate da se ove zime skijate na drugom kontinentu, Severna Amerika je pravo odredište za vas. Premda su severnoamerička skijališta popularna po brojnim posetiocima, ipak postoje i skriveni dragulji koji su dosta povoljniji od najreklamiranijih odmarališta.

Taos, Nju Meksiko

U Taoskoj dolini na južnim obroncima Kamenitih planina u SAD, prostiru se snežne padine sa prelepim pejzažima. Netaknuta priroda i šarmantni predeli otvaraju se za posetioce u sezoni koja počinje već krajem novembra a traje sve do početka aprila.

Brajton, Juta

Isto tako, od sredine novembra pa sve do aprila, skijaši rado svraćaju u snegom pokrivenu Jutu. U Brajtonu obično nema puno gužve, a posetioci uglavnom dolaze na ličnu preporuku, što znači da o ovom skijalištu nećete saznati iz skupih reklama. Umesto toga, dočekaće vas u opuštenijoj atmosferi tihih predela.

Planina Vajtfiš, Montana

Ako ne želite da kvalitet snega trpi nauštrb cene, onda je Vajtfiš prava opcija za vas. Pristojne cene i gotovo prazne padine pružiće vam uživanje za pamćenje. U planinskim brvnarama čekaju vas nezaboravni prizori, a u blizini sela nalazi se poznata železnička stanica, tačno između Sijetla i Čikaga, koje takođe možete da posetite tom prilikom.

Skijališta u Aziji

Skijanje u Aziji? Sigurno vam to nikad nije palo na pamet kao povoljna opcija. Ipak, i tamo postoje povoljnije varijante za zimovanje. Iako su japanska i kineska odmarališta najluksuznija, u Aziji postoje i dve skrivene destinacije koje neće biti preveliki izdatak za porodični budžet.

Pjongčang, Južna Koreja

Zimske Olimpijske igre 2018. godine održane su upravo u ovom kompleksu, tako da znate da nudi brojne sadržaje. Bez obzira na sport koji više volite, budite sigurni da će cela porodica moći da uživa u pogledu na Japansko more sa snežnih padina. Obavezno obiđite i Alpensiju, Jongpjong i Gangnung.

ski staze povoljno skijanje

Jamu i Kašmir, Indija

U severnoj Indiji nalazi se najveći planinski masiv na svetu, što znači da je to odlična destinacija za sve ljubitelje skijanja. Odmaralište Gulmarg je vrlo povoljno a nalazi se u Jamuu i Kašmiru. Hrana i ski-pasovi su prilično povoljni, a ako ste početnik možda ćete naučiti neki novi stil i pristup.

I na kraju, gde god da putujete, obratite pažnju na praznike. Tako su recimo u Aziji oko Kineske nove godine skuplji aranžmani, dok su u Evropi i Americi pet zadnjih dana u godini vreme kada treba izbegavati sva putovanja zbog prevelikih gužvi. Uz to, ne zaboravite da na putovanje uvek treba poći sa najboljim saputnikom, a to je putno osiguranje koje omogućava da se provedete bez obzira na okolnosti.

--

Pročitajte i sledeće:

Kako pronaći povoljan smeštaj za letnji odmor

[Video] Kako putovati sa kućnim ljubimcem

Šta raditi ako se automobil pokvari na putu

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna