Shop
Isplanirajte savršen odmor za Dan zaljubljenih

Isplanirajte savršen odmor za Dan zaljubljenih

Ako ste planirali da iznenadite voljenu osobu putovanjem, Dan zaljubljenih je idealna prilika za to.

09.02.2022.

Voljenu osobu najlakše ćete razmaziti poklonima u vidu bombonjera ili cveća – ali problem je što brzo nestanu, ako ih pojedete ili ako uvenu. Zato sećanja zauvek ostaju s nama.

Vreme koje provedete s partnerom i iskustva koja proživite bolja su od bilo kakvog dara. Ako ste odlučili da svoju srodnu dušu iznenadite za Dan zaljubljenih, da li ste razmišljali o romantičnom vikendu za dvoje? Pogledajte naše ideje za putovanje.

Idealna destinacija za Dan zaljubljenih

Na vreme pronađite odredište. Razmislite o tome koja su vam mesta značajna i za koja znate da bi partner voleo da ih posetite zajedno. Uzmite u obzir i prevozno sredstvo, jer je Dan zaljubljenih tik pre Dana državnosti tako da na graničnim prelazima mogu biti gužve. Na vreme rezervišite karte ili pogledajte alternativne trase i prelaze sa manjom gužvom na putevima.

Takođe u obzir uzmite i epidemijsku situaciju koja se menja na gotovo sedmičnom nivou, i proveravajte uslove za putovanje za stanovnike Republike Srbije. Granica je stalno otvorena sa većinom susednih zemalja.

dan zaljubljenih putovanje

Smeštaj je takođe važan. Ako želite da se osamite, pronađite odmaralište ili neku usamljenu brvnaru u planini, a ako više volite odmor sa svim počastima, pronađite hotel sa banjskim tretmanima i masažom, recimo u Budimpešti, Pragu ili Beču.

Atmosfera

Isplanirajte obroke. Za obedovanje imate dve opcije: da sami spremate hranu ako ste u privatnom smeštaju ili sveobuhvatna usluga u restoranu ili hotelu. Ambijent je takođe veoma važan, tako da možete pripremiti latice ruža, sveće i romantičnu muziku ako ste rezervisali Airbnb ili Booking, odnosno neki manji restoran sa intimnom atmosferom.

atmosfera za dan zaljubljenih

Pre nego što krenete na put, obavezno odlučite šta želite da posetite. Proverite da li postoje kulturna dešavanja u blizini ili pak planinarski obilasci ako ste aktivan par. Napravite i maršrutu putovanja i podelite ga s partnerom putem kalendara.

Alternativne ideje za Dan zaljubljenih

Ako ipak želite da izbegnete gužve i u intimnom okruženju obeležite Dan zaljubljenih, pronađite neko zajedničko mesto koje vam oboma znači. Subotica, Vrnjačka Banja ili pak Zlatibor dobre su destinacije za zaljubljene parove. Doručak u krevetu, romantičan piknik ili pak odlazak na obližnje jezero mogu takođe biti dobre ideje za zbližavanje.

ideje za dan zaljubljenih

Putno osiguranje

Protekle dve godine naučile su nas mnogo čemu, a jedna od najvažnijih stvari za putovanje jeste i putno osiguranje ne polazite na put van granica zemlje bez polise da vam nepredviđeni zdravstveni problemi ne bi poremetili planove. Raspitajte se i o spojenoj polisi kako biste lakše putovali udvoje.

Pročitajte još i:

Najbolja povoljna skijališta u celom svetu

Kako upravljati finansijama zajedno sa svojim partnerom

Kako da putujete, a da ne zagađujete planetu

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna