Shop
Održan događaj Be Bold For Inclusion na temu „Žene u biznisu”

Održan događaj Be Bold For Inclusion na temu „Žene u biznisu”

Sedmu godinu zaredom, širom Generali grupe organizovan je događaj Be Bold For Inclusion

08.03.2024.

Danas, na Međunarodni dan žena održali smo sedmi događaj Be Bold For Inclusion. Sa idejom da istaknemo koliko su različitost, jednakost i inkluzija važni za poslovanje i razvoj kompanija i društva, razgovarali smo o rodnoj ravnopravnosti, a u fokusu nam je bila tema žene u biznisu.

Posebno smo se osvrnuli na izazove sa kojima se suočavaju žene u poslovnom svetu, podsticanje ravnopravnosti među polovima i uticaj hibridnog načina rada i moderne porodice na ženu. Učesnici panel diskusije bili su Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija, Mirjana Gomilanović, izvršna direktorka agencije One2grow – Leadership Coaching i Aleksandar Misojčić, psihijatar i psihoterapeut. Događaj je moderirala Nataša Đurđević, direktorka Direkcije za korporativne komunikacije.

Neki od glavnih zaključaka bili su:

  • Tema inkluzije i rodne ravnopravnosti veoma je važna za današnje društvo. O njoj treba što više govoriti, imajući u vidu druge kulture i nacije i položaj žene u zajednici u prošlosti.

 

  • Rodna ravnopravnost je ljudsko pravo. Svi treba da imamo pravo da budemo ono što želimo, ali i pravo na odluku da li ćemo to da ostvarimo i na koji način.

 

  • Pre svega, svi treba da budemo ljudi, da širimo ljubav i poštujemo jedni druge.

 

Događaj Be Bold For Inclusion vidimo kao poziv na akciju, inspiraciju za promene i priliku da zajedno gradimo društvo koje ceni i podržava različitost, teži ka ravnopravnosti i u kojem svaka žena ima priliku da ostvari svoj puni potencijal u poslovnom okruženju.