Shop
Generali Osiguranje Srbija na promociji Radne prakse za mlade sa invaliditetom

Generali Osiguranje Srbija na promociji Radne prakse za mlade sa invaliditetom

Naša koleginica Iva Pečenica predstavila je kompaniju na panel-diskusiji Radna praksa za mlade sa invaliditetom.

10.04.2024.

Generali Osiguranje Srbija je i ove godine jedna od kompanija učesnica programa Radna praksa za mlade sa invaliditetom, koji sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, a realizuje se u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“.

Tim povodom, održan je događaj koji je imao za cilj promociju ovog programa. Predstavnici kompanija učesnica u programu imali su priliku da, kako međusobno, tako i sa praktikantima, razmene svoja iskustva sa radne prakse i motive za učešće u ovom programu.

Našu kompaniju je predstavila koleginica Iva Pečenica, saradnica za regrutaciju u okviru Direkcije za HR i strategiju, koja je učestvovala u panel-diskusiji na temu Radne prakse za mlade sa invaliditetom. Zajedno sa Ivom, u panel diskusiji učestvovali su i Vilena Višnjić, menadžerka akvizicije talenata u PepsiCo, Teodora Palinkaš, praktikantkinja na poziciji saradnice u HR timu Mone i Stojče Jovanovski, praktikant u odeljenju Biznis podrške Addiko banke.

„Naš najvažniji motiv za ulazak u program radne prakse je da otvorimo vrata mladima i pružimo im priliku da primene znanje stečeno tokom školovanja, da steknu prva iskustva i praktična znanja, kao i da kroz praksu izgrade komunikacijske veštine i samopouzdanje za budući rad i karijerni razvoj. Takođe, na ovaj način sa zadovoljstvom nastavljamo dosadašnju višegodišnju uspešnu saradnju sa Forumom mladih sa invaliditetom”, istakla je naša Iva.

U okviru inicijative, ove godine se dvomesečna praksa u našoj kompaniji pohađala u Direkciji za HR i strategiju.

Svojim prisustvom na ovakvim događajima nastojimo da širimo svest o Generaliju kao inkluzivnom poslodavcu i da osobama sa invaliditetom pružimo podršku u zapošljavanju.