Shop
Generali Osiguranje Srbija na promociji Radne prakse za mlade sa invaliditetom

Naša koleginica Iva Pečenica predstavila je kompaniju na panel-diskusiji Radna praksa za mlade sa invaliditetom.

10.04.2024.

Generali Osiguranje Srbija je i ove godine jedna od kompanija učesnica programa Radna praksa za mlade sa invaliditetom, koji sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, a realizuje se u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“.

Tim povodom, održan je događaj koji je imao za cilj promociju ovog programa. Predstavnici kompanija učesnica u programu imali su priliku da, kako međusobno, tako i sa praktikantima, razmene svoja iskustva sa radne prakse i motive za učešće u ovom programu.

Našu kompaniju je predstavila koleginica Iva Pečenica, saradnica za regrutaciju u okviru Direkcije za HR i strategiju, koja je učestvovala u panel-diskusiji na temu Radne prakse za mlade sa invaliditetom. Zajedno sa Ivom, u panel diskusiji učestvovali su i Vilena Višnjić, menadžerka akvizicije talenata u PepsiCo, Teodora Palinkaš, praktikantkinja na poziciji saradnice u HR timu Mone i Stojče Jovanovski, praktikant u odeljenju Biznis podrške Addiko banke.

„Naš najvažniji motiv za ulazak u program radne prakse je da otvorimo vrata mladima i pružimo im priliku da primene znanje stečeno tokom školovanja, da steknu prva iskustva i praktična znanja, kao i da kroz praksu izgrade komunikacijske veštine i samopouzdanje za budući rad i karijerni razvoj. Takođe, na ovaj način sa zadovoljstvom nastavljamo dosadašnju višegodišnju uspešnu saradnju sa Forumom mladih sa invaliditetom”, istakla je naša Iva.

U okviru inicijative, ove godine se dvomesečna praksa u našoj kompaniji pohađala u Direkciji za HR i strategiju.

Svojim prisustvom na ovakvim događajima nastojimo da širimo svest o Generaliju kao inkluzivnom poslodavcu i da osobama sa invaliditetom pružimo podršku u zapošljavanju.