Shop
Generali na vrhu „Institutional Investor“ liste

Generali na vrhu „Institutional Investor“ liste

Filip Done proglašen za najboljeg generalnog direktora u sektoru osiguranja

11.09.2023.

Milano – Generalni direktor Generali grupe Filip Done je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg generalnog direktora u sektoru osiguranja u 2023. godini na osnovu godišnjeg rangiranja All-Europe Executive Team-a koje sprovodi specijalizovani magazin i nezavisna istraživačka kompanija u oblasti međunarodnih finansija – „Institutional Investor“.

Grupa je osvojila nagrade u nekoliko različitih kategorija, što potvrđuje uspeh njenog poslovanja.  

Kristijano Borean je dobio nagradu „Najbolji finansijski direktor“ u sektoru osiguranja.

Tim za investiciona ulaganja je osvojio prvo mesto u kategorijama: „Najbolji tim za investiciona ulaganja“, „Najbolji stručnjaci za investiciona ulaganja“ „Najbolji program za investiciona ulaganja“ i „Najbolji događaj za investiciona ulaganja“, dok su Fabio Cleva i Rodolfo Svara osvojili prvo i treće mesto u oblasti prodaje.

Generali je takođe osvojio prvo mesto u kategoriji „Najbolji ESG“ i drugo mesto u kategoriji „Najbolji odbor kompanije“.

Generalni direktor Generali grupe, Filip Done, ovim povodom je izjavio: „Ponosni smo što je finansijska zajednica još jednom prepoznala Generalijevu posvećenost najboljoj međunarodnoj praksi kada je reč o poslovanju. Kao vodeći evropski osiguravač, fokusiramo se na to da kroz blagovremenu, jasnu i pouzdanu komunikaciju pružamo informacije našim korisnicima, što je od suštinskog značaja za uspešno sprovođenje „Lifetime Partner 24: Driving Growth“ strategije. Zahvalan sam svim kolegama na njihovom izvanrednom radu, koji je omogućio našoj Grupi da dobije ova važna priznanja.”

The Institutional Investor je ocenio više od 1.600 profesionalaca, institucionalnih investitora i finansijskih analitičara. Generalni direktori su ocenjeni na osnovu kriterijuma kredibiliteta, liderstva i komunikacije, a finansijski direktori na osnovu alokacije kapitala, finansijskog upravljanja i komunikacije. Pored toga, ocenjen je kvalitet upravnog odbora i ESG metrike.

Brojni faktori su analizirani  kako bi se procenile aktivnosti u vezi sa odnosima sa investitorima kao što su: kvalitet informisanja o finansijskim pokazateljima poslovanja, poslovno i tržišno znanje, kvalitet reagovanja na tržišne uslove, reputacija kompanije i mnogi drugi.