Shop
Počinje treći The Human Safety Net Globalni izazov!

Počinje treći The Human Safety Net Globalni izazov!

Zaposleni u Generali Osiguranju Srbija organizuju izazove u kojima će u periodu od 5. do 20. juna trčati, voziti bicikl ili šetati kako bi sakupili sredstva za THSN lokalni program za porodice.

05.06.2023.

Treću godinu zaredom, kompanija Generali Osiguranje Srbija od 5. do 20. juna organizuje Globalni izazov u okviru svog The Human Safety Net programa za porodice.

Ove godine, čak 750 zaposlenih širom Srbije učestvovaće u izazovu. Okupljeni u preko 50 timova oni će šetati, trčati i voziti bicikl, kako bi sakupili sredstva da pošalju 50 roditelja i dece na letovanje u Školu životnih veština na Zlatiboru. Porodice koje će ići na petodnevni kamp su korisnici radionica za roditelje „Podrška, ne perfekcija“ koje su kreirane u okviru saradnje između Generali The Human Safety Net programa i Fondacije Novak Đoković.

Škola životnih veština predstavlja program koji kroz zanimljive sadržaje i simulirane životne situacije priprema decu i roditelje na prevazilaženje svakodnevnih izazova, i na taj način utiče na razvoj tolerancije i samopouzdanja, kao i napredak međusobne komunikacije i komunikacije sa okolinom.

Program se sastoji iz pet celina u kojima učestvuju i deca i roditelji, i zavisno od vrste aktivnosti – i deca sa decom, roditelji sa roditeljima, ili kombinovano u parovima i grupama. Tokom svake celine programa, prisutni su stručnjaci i voditelji procesa. Neke od celina koje se obrađuju su: formiranje ritma dana kao osnove za siguran i usklađen život svake porodice, jutarnje vežbe i šetnje u cilju jačanja porodice kao tima, ali i aktivnosti za jačanje pojedinca kao dela porodice. Cilj je da se tokom realizacije ovih aktivnosti, poveća usmerenost jednog pojedinca porodice na drugog, da se članovi porodice dodatno zbliže i nauče da prihvataju jedni druge.

Volonteri Generali Osiguranja Srbija sprovodiće izazove i deliti fotografije sa svojim porodicama, prijateljima, saradnicima kako bi ih pozvali da podrže projekat inicijative The Human Safety Net, i daju doprinos uplatom novčanih sredstava. Sve donacije prikupljaju se skeniranjem QR koda kroz aplikaciju mobilnog bankarstva ili putem linka https://volunteer.thehumansafetynet.org/#/donation-campaign/481.

Generali Osiguranje Srbija već pet godina uspešno sprovodi program za porodice The Human Safety Net sa partnerom Fondacijom Novak Đoković. Tokom proteklih godina, održali smo preko 800 radionica, otvorili 14 centara za roditelje, donirali tablete, sakupljali igračke i knjige, a od sredstava prikupljenih tokom prethodna dva globalna izazova, otvorili smo tri senzorne sobe i obezbedili interaktivnu tablu  sa propratnom opremom Gradskoj organizaciji gluvih Beograda.

Kroz radionice za roditelje programa „Podrška, ne perfekcija“ do sada je prošlo oko 2700 roditelja uz direktan i indirektan uticaj na preko 4000 dece. Cilj The Human Safety Net programa je da se deci uzrasta do šest godina, u ključnom razvojnom periodu pruži prilika za oslobađanje potencijala, kroz edukaciju roditelja i pružanje podrške u svakodnevnim izazovima.

 

Hvala na doprinosu!