Shop
Korisnici programa za porodice Podrška, ne perfekcija boravili su na Zlatiboru

Korisnici programa za porodice Podrška, ne perfekcija boravili su na Zlatiboru

Generali Osiguranje Srbija i Fondacija Novak Đoković poslali su roditelje i decu u Školu životnih veština u okviru petodnevnog boravka na Zlatiboru  

20.08.2023.

Tokom ovogodišnjeg Globalnog izazova inicijative The Human Safety Net, koji je u junu održan u 24 zemlje, članice Generali grupe, oko 650 zaposlenih Generali Osiguranja Srbija je šetajući i vozeći bicikl sakupljalo sredstva za THSN lokalni program za porodice. Prikupljenim sredstvima omogućen je petodnevni boravak dve grupe porodica sa decom na Zlatiboru, gde su, u avgustu, pohađali Školu životnih veština humanitarne organizacije Dečje srce.

U Školu životnih veština išle su porodice korisnici programa „Podrška, ne perfekcija”, koji naša kompanija već pet godina uspešno sprovodi u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković u okviru inicijative The Human Safety Net.

Program na Zlatiboru osmišljen je tako da su roditelji i deca imali priliku da steknu korisne veštine koje će im olakšati svakodnevne životne situacije i usmeriti ih na prevazilaženje različitih prepreka. Sastoji se iz pet tematskih celina, u okviru kojih se organizuju aktivnosti u kojima učestvuju deca i roditelji. Neke od tema su: formiranje ritma dana kao osnove za siguran i usklađen život porodice, jutarnje vežbe i šetnje radi jačanja timskog duha porodice, aktivnosti za jačanje pojedinca kao dela porodice. Cilj je da se poboljša usmerenost članova porodice jednih na druge, da se dodatno zbliže i nauče da se međusobno prihvataju.

Tokom 2021. i 2022. godine, Generali Osiguranje Srbija i Fondacija Novak Đoković otvorili su 14 centara za roditelje. U njima se u dva ciklusa godišnje od po deset radionica sprovodi program kroz koji je do sada prošlo preko 2700 roditelja, a direktan ili indirektan uticaj ostvaren je na preko 4000 dece.