Shop
Podržali smo akciju ozelenjavanja Novog Sada

Akciju sadnje, u okviru Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina za period od 2023. do 2027. godine, pokrenuo je Grad Novi Sad kao posebnu, sistemsku aktivnost uz koju će se paralelno realizovati redovna sadnja na održavanju zelenila na javnim zelenim površinama.

06.12.2023.

Sa ciljem da doprinesemo obnavljaju zelenih površina u Novom Sadu, priključili smo se akciji „Sadimo sada za budućnost Novog Sada”, koju su organizovali Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada, javno-komunalno preduzeće Gradsko zelenilo Novi Sad i radna grupa Zelena stolica.

Akciju sadnje, u okviru Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina za period od 2023. do 2027. godine, pokrenuo je Grad Novi Sad kao posebnu, sistemsku aktivnost uz koju će se paralelno realizovati redovna sadnja na održavanju zelenila na javnim zelenim površinama. Za sadnju je iz budžeta grada izdvojeno 36 miliona dinara, a dodatnih 18 miliona dinara donirale su društveno odgovorne kompanije, među kojima i naša. U okviru ove petogodišnje akcije biće zasađeno više od 6000 stabala kako bi se nadomestila šteta nastala tokom ovogodišnjih letnjih oluja, kada je velik broj stabala uništen.

Početku akcije u utorak, 5. decembra, prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, predstavnici brojnih kompanija i direktor Direkcije za korporativne klijente Generali Osiguranja Srbija i predsednik Izvršnog odbora Generali Reosiguranja Boško Petrović. On je tim povodom istakao: „Kao društveno odgovorna kompanija, Generali Osiguranje Srbija se vrlo rado odazvalo ovoj akciji. Širenje ekološke svesti i doprinos zaštiti životne sredine veoma su važni našoj kompaniji. Održivo poslovanje je deo naše strategije, a smanjenje karbonskog otiska i emisije štetinih gasova je cilj koji želimo da postignemo kroz različite aktivnosti koje sprovodimo.”

Akcija sadnje drveća se nastavila i sutradan u parku na novosadskom Štrandu. U ime naše kompanije prisustvovali su joj direktor koordinator eksterne prodaje Dušan Mirčeski, predstavnici Gradskog veća za imovinu i imovinskopravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost i predstavnici JKP Gradsko zelenilo.

Zahvaljujemo svim našim ljudima iz Novog Sada koji su kao volonteri dali svoj doprinos ovoj lepoj akciji i učestvovali u sadnji drveća.