Shop
Generali Osiguranje Srbija je „Prijatelj porodice 2023“

Generali Osiguranje Srbija je „Prijatelj porodice 2023“

Uručene su nagrade „Prijatelj porodice 2023“ kompanijama koje su najbolje uskladile rad i roditeljstvo podstičući zaposlene da grade uspešnu karijeru i kvalitetno provode vreme sa porodicom.

08.12.2023.

Na održanoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije uručene su nagrade „Prijatelj porodice 2023“ kompanijama, koje su po oceni stručnog žirija, javnosti i zaposlenih, najbolje uskladile rad i roditeljstvo podstičući zaposlene da grade uspešnu karijeru i kvalitetno provode vreme sa porodicom. 

U saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, priznanje „Prijatelj porodice 2023“ uručeno je u tri kategorije: Velika privredna društva, Privredna društva sa većinskim učešćem Republike Srbije i Mala i srednja privredna društva.

 U prvoj kategoriji, nagarada je pripala našoj kompaniji uz još četiri nagrađene kompanije koje posluju na teritoriji Republike Srbije.

Priznanja su uručili prof. dr Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Kisić je čestitala kompanijama koje su nagrađene u projektu „Prijatelj porodice 2023“, navodeći da su one primer odgovornih kompanija, jer su svojim zaposlenima na najbolji način omogućile usklađivanje rada i roditeljstva. 

Osnovni cilj projekta „Prijatelj porodice“ je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranja radnog okruženja u kojem će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum istovremeno održavajući balans između vremena provedenog na poslu i sa porodicom.

Čestitamo nagrađenim učesnicima i radujemo se narednom takmičenju u sledećoj godini. Smatramo da nagrađene kompanije treba da budu primer dobre prakse i uzor drugim firmama podstičući ih da, pored dobrih poslovnih rezultata, što bolje usklade radne i porodične obaveze svojih zaposlenih, a na čemu ćemo nastaviti kontinuirani rad unutar našeg kolektiva.

Svesni da u industriji osiguranja tempo rada često bude veoma dinamičan, važno nam je da naši ljudi mogu da usklade svoj privatni život sa poslovnim aktivnostima. Zbog toga smo napravili ozbiljnu razliku u uslovima rada, ne samo u odnosu na naše ranije poslovanje već i u poređenju sa drugim kompanijama. Zahvaljujemo celokupnoj internoj i eskternoj javnosti što su prepoznali Generali kao family friendly kompaniju i dali svoj glas da ponesemo ovo prestižno priznanje. Za nas je ovo potvrda da smo na pravom putu I da je važno da nastavimo da negujemo Generali kulturu brige o zaposlenima i u budućnosti.