Shop
Kompanija Generali Osiguranje Srbija dobitnik je nagrade „Oskar kvaliteta 2023”

Naša kompanija dobitnik je nagrade „Oskar kvaliteta 2023”, dok je Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora, dobitnik priznanja „Lider poslovne izvrsnosti 2023“

09.11.2023.

Fondacija za kulturu kvaliteta, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede, dodelila je Generali Osiguranju Srbija prestižnu nacionalnu nagradu „Oskar kvaliteta 2023” kao Šampionu izvrsnosti, dok je predsednik Izvršnog odbora kompanije Dragan Filipović dobio specijalno priznanje Lider poslovne izvrsnosti 2023.

Nagrada „Oskar kvaliteta” tradicionalno se dodeljuje u okviru Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti, kojim se obeležavaju Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta i koji je ove godine održan po 32. put. Ovo prestižno priznanje dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama kao nezavisna i neutralna nagrada za postignute vrhunske rezultate na polju razvoja i unapređenja organizacione i poslovne izvrsnosti.

Svečana dodela nagrade održana je u Privrednoj komori Srbije, 9. novembra, a događaju su prisustvovali ministar privrede Slobodan Cvetković i drugi predstavnici državnih institucija.

U ime kompanije i svih njenih zaposlenih, nagradu je primio predsednik Izvršnog odbora Dragan Filipović. On se zahvalio ocenjivačima Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost i dodao da smo pored potvrde kvaliteta dosadašnjeg poslovanja imali mogućnost da saznamo šta možemo unaprediti kako bi naša organizacija bila još uspešnija kada je u pitanju poslovna izvrsnost. Predsednik Izvršnog odbora se takođe zahvalio Privrednoj komori Srbije i Ministarstvu privrede Republike Srbije, dugogodišnjem pokrovitelju ove inicijative koja podstiče sve nas da budemo izvrsniji i podižemo standarde poslovanja, svako u svojoj industriji.

„Zahvaljujem se svim koleginicama i kolegama koji svakodnevno doprinose da poslovanje naše kompanije bude uspešnije i inovativnije. Ova posebna nagrada potvrđuje da smo na pravom putu”, istakao je predsednik Izvršnog odbora Dragan Filipović i dodao: „Generali grupa je snažna finansijska institucija koja posluje u preko pedeset zemalja sveta i koja će uskoro obeležiti 200 godina postojanja. Fokusiranost na kvalitet u svemu što radimo ono je čemu smo oduvek težili i što smatramo ključem uspeha. Temelj naše strategije čine četiri uloge – odgovornog poslodavca, odgovornog osiguravača, odgovornog investitora i odgovornog građanina – a cilj koji želimo da postignemo jeste da odgovorno poslujemo kako bismo doprineli stvaranju otpornijeg i pravednijeg društva i boljeg sutra za naredne generacije.”

„Veoma mi znači i lično priznanje ’Lider poslovne izvrsnosti’, koje će mi biti podstrek da nastavim u istom smeru kao do sada”, rekao je predsednik Izvršnog odbora Dragan Filipović.