Site name
Site name

Vest

Generali među prvih 100 korporacija u celom svetu koje najviše polažu na očuvanje životne sredine

27.01.2020

Trst – Kompanija Generali je svrstana među „100 korporacija najposvećenijih održivosti u celom svetu“, na listi koju sastavlja kompanija Corporate Knights, a koja rangira kompanije koje najviše polažu na očuvanje životne sredine.

Objavljeno je 16. izdanje rang liste Corporate Knights nakon procene 7,395 kompanija čiji prihodi premašuju iznos od 1 milijarde evra.

Među kompanijama svrstanim u „2020 Global 100“, 49 je iz Evrope, 29 iz SAD-a i Kanade, 18 iz Azije, 3 iz Južne Amerike i samo jedna iz Afrike.

Ovo priznanje dokaz je razvoja Generalija na putu ka održivom poslovanju, koje je sastavni deo strateškog plana „Generali 2021“.

Generali je postavio cilj od 4,5 milijardi evra ulaganja u održivost i rast bruto fakturisanih premija u ekološke i društveno korisne proizvode od 7-9% do 2021. godine.

Pored toga, u septembru 2019. Generali je postala prva kompanija u evropskom sektoru osiguranja koja je izdala Zelenu obveznicu, u iznosu od 750 miliona evra.

Što se tiče direktnog uticaja na životnu sredinu, Grupa je 2018. godine za 88% ukupne električne energije koju koristi odabrala električnu energiju iz obnovljivih izvora.

Posvećenost kompanije Generali očuvanju životne sredine potvrđuje i činjenica da je uvrštena u brojne indekse održivosti, kao što su Dow Jones Sustainability World Index, Dow Jones Sustainability Europe Index, MSCI ESG Leaders Indexes, FTSE4Good Europe i Euronext Vigeo Europe 120.  

 

GENERALI GRUPA

Generali je jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti osiguranja i upravljanja sredstvima. Osnovana 1831, danas je prisutna u 50 zemalja sveta, sa ukupnim premijskim prihodom od preko 66 milijardi evra u 2018. godini. Sa skoro 71.000 zaposlenih i 61 milion klijenata, Grupa zauzima vodeću poziciju u Evropi i sve više je prisutna u Aziji i Latinskoj Americi. Generali ima ambiciju da postane life-time partner svojim klijentima, da nudi inovativna i personalizovana rešenja zahvaljujući svojoj vrhunskoj prodajnoj mreži.