Site name
Site name

Generali Osiguranje Srbija doniralo dezinfekcioni tunel i dva EKG uređaja

11.12.2020

Donacija Generali osiguranje

 

Generali Osiguranje Srbija doniralo je dezinfekcioni tunel KBC-u Bežanijska kosa i po jedan EKG uređaj KBC-u Zemun i Opštoj bolnici Šabac i time još jednom pokazalo spremnost da podrži rad zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Naša kompanija oduvek, a naročito od početka pandemije kovida 19 pruža podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje. Donacijom dezinfekcionog tunela pokazali smo da brinemo o medicinskim radnicima, koji su među najizloženijima infekciji korona virusom, dok smo donacijom EKG aparata želeli da građanima koji boluju od drugih bolesti omogućimo dobre uslove za dijagnostiku i lečenje.

„Želja nam je da doniranjem medicinske opreme podržimo zdravstveni sistem i izuzetne napore lekara i medicinskog osoblja u Srbiji”, rekao je ovim povodom Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija.

Dezinfekcioni tunel je zapravo kabina s ugrađenim mlaznicama koje stvaraju dezinfekcionu maglu. Rad mlaznica pokreće industrijska pumpa visokog pritiska, koja se aktivira kada korisnik prolazi kroz tunel. Sistem je elektronski i aktivira se pritiskom na taster. Prolaskom kroz tunel vrši se potpuna dezinfekcija bez ikakvih štetnih posledica i otklanja potencijalna kontaminacija virusom. Dezinfekcioni tuneli se mogu koristiti u zdravstvenim ustanovama i drugim javnim objektima. 

Donirani EKG aparati su prenosni uređaji sa mogućnošću baterijskog i mrežnog napajanja, portom za USB i portom za SD karticu, i mogućnošću analize i interpretacije 200 nalaza. U internoj memoriji aparata može se sačuvati 400, a na SD kartici 3000 zapisa.

Ove donacije odražavaju vrednosti Generali Osiguranja Srbija i nastojanja da građanima pruži sigurniju budućnost i doživotno partnerstvo.