Shop
Generali je imenovao Manlia Lostucija za Regionalnog direktora Centralne i Istočne Evrope

Generali je imenovao Manlia Lostucija za Regionalnog direktora Centralne i Istočne Evrope

Kompanija Generali je imenovala Manlia Lostucija za Regionalnog direktora Centralne i Istočne Evrope, a on će stupiti na novu funkciju 1. septembra 2022. godine

27.07.2022.

 

Prag – Kompanija Generali je imenovala Manlia Lostucija za Regionalnog direktora Centralne i Istočne Evrope, a on će stupiti na novu funkciju 1. septembra 2022. godine. 

Region je deo Internacionalne poslovne jedinice koju predvodi generalni direktor Haime Anćustegi. Ovo imenovanje dolazi nakon organizacionih promena najavljenih 22. juna 2022. godine kako bi se pružila podrška strategiji „Doživotni partner 24: Podsticanje rasta“. Ova nova organizaciona struktura podrazumeva proširenje geografskog opsega Internacionalne poslovne jedinice na region Centralne i Istočne Evrope.

Internacionalna poslovna jedinica, pod rukovodstvom generalnog direktora Haimea Anćustegija, biće organizovana u tri regiona:

  • Internacionalni - Azija, na čelu sa Robertom Leonardijem;
  • Internacionalni – Centralna i Istočna Evropa, na čelu sa Manliom Lostucijem;
  • Internacionalni - Mediteran i Latinska Amerika, na čelu sa Santijagom Viljom.

Sa preko 30 godina iskustva, Manlio Lostuci je došao u kompaniju Assicurazioni Generali 1986. godine i vršio je niz menadžerskih uloga u okviru grupe. Manlio Lostuci je diplomirao statistiku, aktuarske i ekonomske nauke na univerzitetu u Trstu. Od 2019. godine nalazi se na poziciji generalnog direktora za korporativne i komercijalne poslove kompanije Generali, a od 2022. godine je i šef GBL za tehničku koordinaciju osiguranja.

Haime Anćustegi, generalni direktor Internacionalne poslovne jedinice kompanije Generali rekao je: „Internacionalna poslovna jedinica sada uključuje i region Centralne i Istočne Evrope, čime se pojačava koordinacija i operativna sinergija u svim poslovnim jedinicama, i pritom se u potpunosti podržavaju prioriteti strateškog plana „Doživotni partner 24: Podsticanje rasta“. Manlio donosi dokazano međunarodno iskustvo i stručnost koja će biti od ključnog značaja u suočavanju sa trenutnim ekonomskim i društvenim kontekstom i ostvarenju naših strateških ciljeva.“

Manlio Lostuci će do daljeg ostati na poziciji generalnog direktora za globalne korporativne i komercijalne poslove kompanije Generali.

 

GENERALI GRUPA

Generali je jedan od najvećih pružaoca usluga osiguranja i upravljanja imovinom na svetu. Osnovana je 1831. i prisutna je u 50 zemalja širom sveta, s ukupnim prihodom od premija od preko 75,8 milijardi evra u 2021. Sa skoro 75.000 zaposlenih koji rade sa 67 miliona klijenata, grupa ima vodeću ulogu u Evropi i rastuće prisustvo u Aziji i Latinskoj Americi. Centralni deo strategije kompanije Generali predstavlja njena posvećenost doživotnom partnerstvu sa klijentima, koje se postiže kroz inovativna i personalizovana rešenja, najbolje korisničko iskustvo u klasi i digitalizovane distributivne kapacitete na globalnom nivou. Grupa je utkala održivost u sve svoje strateške izbore, sa ciljem da se stvori vrednost za sve interesne strane, istovremeno gradeći poštenije i otpornije društvo. Generali grupa je neprikosnoveni lider u regionu CIE po pitanju profitabilnosti, sa kombinovanim raciom koji je među najboljima u sektoru.