Site name
Site name

Zimske aktivnosti za zdraviji život


vezbanje u zimskom periodu

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

31.12.2021.

Da bismo bili zdravi, potrebno je da redovno vežbamo, naročito tokom zime kada ima manje svetlosti. Pripremili smo vam korisne savete za zdraviji život i trening tokom hladnijih meseci – bez obzira na vremenske uslove.

Aplikacije za vežbanje i instruktori na YouTube-u

S obzirom na trenutnu situaciju u svetu, mnogi su se okrenuli vežbanju kod kuće. Sve što vam je potrebno su podloga za vežbanje, trenerka, majica i – aplikacija ili YouTube.

vezbanje kod kuce

Postoji veliki broj aplikacija za vežbanje koje sadrže različite vrste treninga kroz video sadržaj, a ako želite da se posvetite kardio vežbanju bez sprava bar 30 minuta dnevno, možete pratiti neke od poznatih instruktora.

Pametni uređaji

Ako želite uvid u to kako vežbanje utiče na vaš organizam – razmislite o kupovini fitnes narukvica. Ovi pametni uređaji prate sve fizičke pokazatelje: broj otkucaja srca, broj kalorija koje sagorite tokom vežbanja, kilometražu odnosno broj pređenih koraka tokom dana, pa čak i kvalitet sna. Razmislite i o ulaganju u neki kvalitetniji sat koji će vam takođe pružiti korisne informacije.

Grupno vežbanje

Brojne teretane organizuju grupne ili timske treninge, bilo da su u pitanju joga, pilates, kardio vežbe ili pak drugi popularni programi za dizanje tegova ili smanjenje telesne težine.

trcanje

Ukoliko u početku niste spremni za grupno vežbanje, uvek možete angažovati ličnog trenera koji će napraviti analizu trenutnog stanja organizma, i u skladu s vašim ciljevima spremiti individualizovane vežbe a pritom i pratiti napredak koji postepeno ostvarujete.

Zimske šetnje

Zimi nam najviše nedostaje kretanje. Kada sunce rano zađe, imamo osećaj kao da nam je neko dnevno oduzeo minimum tri sata. Prosto poželimo da smo na nekom drugom mestu. Ali i za to postoji rešenje – šetnje. Obucite toplu jaknu, stavite šal i rukavice i krenite u noćne šetnje kad god imate potrebu za kretanjem. Najbolje od svega je to što šetnje vrlo brzo mogu da pređu u naviku.

setnja

Vežbanje pruža brojne pogodnosti, kako za imuni sistem i san, tako i za mentalno zdravlje. Uz to, imaćete više samopouzdanja i energije za obavljanje svakodnevnih obaveza. Zbog toga se nemojte ustručavati i redovno se bavite fizičkom aktivnošću čak i kad sneg napada do kolena. A u slučaju da se prehladite ili pak povredite, važno je da imate dobrovoljno zdravstveno osiguranje jer ono uključuje čitav tim ljudi koji su tu za vas.

Pročitajte i:

Najbolja povoljna skijališta u celom svetu

Jutarnje vežbe za telo koje morate da probate

Kako sačuvati zdravlje tokom novogodišnjih praznika

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna