Site name
Site name

Zimske aktivnosti u kojima će cela porodica uživati


Zimske aktivnosti u kojima će cela porodica uživati

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

07.02.2019.

Zimi se najčešće raduju najmlađi. Nije im zameriti, setimo se sopstvenog detinjstva i perioda u kome smo promrzlih ruku ostajali napolju preko svake mere, tek da bi se još jednom spustili sankama ili još malo grudvali sa drugom decom, bez obzira što je vreme večere odavno prošlo, kao i strpljenje majke. Stvari se malo promene kad odrastemo.

Ali to ne znači da treba da prenebregnemo potrebe naše dece. Niti to, da zabava za jedne treba da bude kazna za druge. Zato vam predlažemo aktivnosti u kojima cela porodica može da uživa.

Šta mislite o odlasku u pozorište? Istražite repertoare i mudro odaberite predstavu. Neka sa novogodišnjom tematikom ili mjuzikl mogu da budu pravi pogodak. Obnovite stare rituale, a neka vaša deca usvajaju nove. Kroz zajednička iskustva jačaju se veze između članova porodice, a o stvaranju neprocenjivih uspomena ne treba ni govoriti.

Zaboravite, za promenu, odlazak u tržne centre i sedenje sa decom u restoranima brze hrane. Iskoračite iz šablona. Toplo se obucite, ponesite presvlaku, uzmite sanke, kliska ili samo entuzijazam i zaputite se na neko gradsko izletište poput Košutnjaka ili Topčidera ili bilo kog lokalnog brdašca, a deca uvek znaju gde ih ima, i prepustite se zimskoj idili. Sankanje niz padinu, pravljenje Sneška Belića, grudvanje, ostavljanje „anđela“ u snegu. Prisetite se detinjstva, opustite se i dopustite sebi malo nesputane radosti. I videćete – vratiće vam se stostruko. Pa makar imali mokre noge i crveni nos.

Pođite porodično na neko od gradskih klizališta. Ako ne umete da klizate, tim bolje – budite svi početnici i učite zajedno sa svojom decom. To će im pružiti važnu lekciju o tome da se u životu stalno uči i pobeđuju strahovi, a verovatno će im dati povoda da vam se slatko ismeju. Lepo je da znaju da u nečemu mogu da budu bolji od vas.

Ako su vam deca starija, obiđite s njima neki muzej. Obnovljena su dva najznačajnija – Narodni i Muzej savremene umetnosti, a ako traže više zabave, onda je Muzej iluzija naša preporuka.

Nema ništa loše ni u tome da ostanete kod kuće, ali promenite rutinu. Pronađite stare dobre društvene igre, sedite na pod, dunite u kockicu i prizovite šesticu. Naučite decu da podnesu poraz i dajte im primer kako da se drže kad pobeđuju. Ne puštajte ih. Društvene igre nude važne mudrosti o životu koje će im biti dragocene.

Na kraju, ako imate nekog rođaka, starog i usamljenog, posetite ga. Ponesite mu ponude i provedite neko vreme zajedno. Čućete neke priče koje će vas vratiti u prošlost, a vaša deca će naučiti da sreću neretko donosi pružanje radosti drugome.

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena sa * su obavezna