Shop
Vodič za roditelje - prvo samostalno putovanje vaše dece

Vodič za roditelje - prvo samostalno putovanje vaše dece

Slanje dece na njihovo prvo samostalno putovanje stresno je za sve roditelje. Ipak, možete biti sigurni da će vaša deca ostati zdrava i bezbedna uz ovih nekoliko ključnih saveta o tome kako da ostanete u kontaktu sa njima i predupredite eventualne probleme.

08.08.2019.

Slanje dece na njihovo prvo putovanje bez nadzora je veoma stresno iskustvo za sve roditelje. Ipak, možete biti sigurni da će vaša, ne baš tako mala deca ostati zdrava i bezbedna uz ovih nekoliko ključnih saveta o tome kako da ostanete u kontaktu sa njima i predupredite bilo kakve probleme. Na kraju krajeva, prvo razdvajanje od vaših „mališana“ će svakako biti neprijatno, ali bi trebalo da vas čini srećnim jer predstavlja korak bliže njihovoj samostalnosti.

Savremena tehnologija je učinila povezivanje sa inostranstvom lakšim nego ikada. Zašto onda ne upotrebite neku od mnogobrojnih aplikacija koje će vam pomoći da pratite gde su vam deca dok istražuju svet?

Korisne aplikacije za smartphone uređaje

Za korisnike ajfon telefona besplatna aplikacija Find My Friends će geo-locirati njihov telefon sa preciznošću od nekoliko metara od njihove trenutne lokacije, dok korisnici android uređaja mogu da preuzmu aplikaciju Familo koja nudi slične besplatne usluge. Recite svojoj deci da dodaju i svoje prijatelje u aplikaciju kako bi jednostavno mogli da pronađu jedni druge ako se neko izdvoji iz grupe.

Putno osiguranje i paket prve pomoći

Pored toga što ćete im reći da se redovno javljaju, jedna od stvari koja će vam dozvoliti da mirnije spavate je da im spakujete komplet stvari koje su im neophodne na putovanju. Tu možete da stavite i paket prve pomoći, njihove rezervacije i putno osiguranje, beleške o tome šta treba da rade u određenim vanrednim situacijama, važne brojeve telefona za državu u koju putuju, kao i pripejd karticu za hitne slučajeve – ali ne zaboravite da ih podsetite da se  prekoračenje budžeta na kupovinu opreme za plažu na naduvavanje ne računa u hitne slučajeve!

Naravno, grupa klinaca može da bude neobazriva, stoga budite spokojni i zaštitite decu kroz polisu putnog osiguranja.

Obavezna zaštita od sunca

Sprečavanje nastanka bolnih opekotina od sunca i kože koja se ljušti upotrebom kvalitetnih krema za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom je još jedna velika briga za roditelje, stoga vodite računa da u njihov kofer spakujete nekoliko krema – kreme za sunčanje koje se nanose jednom dnevno idealne su za zaboravne tinejdžere koji ne vode računa da je potrebno više puta nanetu kremu. Konačno, recite svojoj deci da vam daju kontakt nekog od svojih prijatelja sa kojima putuju, tako da ih i dalje možete kontaktirati ukoliko se desi da im telefon slučajno završi u bazenu.

 

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna