Site name
Site name

Sve što treba da imate u automobilu


priprema za putovanje

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

09.03.2022.

Važno je da uvek budete spremni za nepredviđene situacije, naročito tokom vožnje. Bilo da je u pitanju nezgoda ili spontano zastajanje pored puta radi odmora, pogledajte šta sve treba da imate u automobilu kako vas okolnosti ne bi iznenadile.

Za hidriranje i ishranu

Ako krećete na duže putovanje, važno je da budete siti i budni. U automobilu uvek treba da imate dovoljno vode za sve putnike i visokoenergetske grickalice, poput energetskih štanglica od žitarica, mešanog orašastog voća ili crne čokolade. Treba da imate i papirne i vlažne ubruse, kako biste održavali higijenu ruku.

U slučaju nezgode

Nikad se ne zna šta sve može da se desi, tako da je važno da u automobilu imate obaveznu polisu osiguranja od autoodgovornosti. Pored kompleta za prvu pomoć, koji je zakonom obavezan, potrebno da imate i: broj hitne službe za prijavu nezgode, rezervnu gumu i alat za zamenu, kablove za akumulator (krokodilke), ćebe ili prekrivač, vodootpornu jaknu i cipele, baterijsku lampu i alatku za uklanjanje leda.

sta vam je potrebno za duze putovanje

Za zabavu

Kada vas stigne umor dovoljno je da zastanete pored puta i prošetate, napravite pauzu za ručak ili prenoćite u motelu. Zato je potrebno je da uvek sa sobom imate i presvlaku za spavanje, četkicu i pastu za zube, ćebe za piknik i udobne patike ili cipele.

bitne stvari za duze putovanje

Za decu i ljubimce

Ukoliko putujete sa decom ili kućnim ljubimcima, treba da budete dodatno pripremljeni. Obavezno ponesite igračke i grickalice, ćebad i rezervnu odeću, kese za otpad i poslastice za ljubimce. Ne zaboravite da je i deci i ljubimcima potrebna česta hidratacija.

putovanje sa decom i ljubimcima

I na kraju, u pregradi ispred suvozača uvek treba da imate novac koji če vam biti pri ruci, punjač za telefon i USB kabl kako biste dopunili bateriju. A ako nemate signal na telefonu, dobro će vam doći i auto mapa.

auto mapa za putovanje

Sada, kada ste u potpunosti pripremljeni, možete bezbrižno da uzivate u putovanju svojim automobilom. Pre polaska, razmislite i o kupovini kasko osiguranja, koje se pokazalo kao najpouzdaniji vid zaštite.

Pročitajte i:

8 stvari koje treba da znaju vozači početnici

Da li je bezbedniji mali ili veliki automobil

Kako da zaštitite automobil od krađe

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna