Site name
Site name

Pretvorite vaš dom u pravo letnje odmaralište


GettyImages-1202508045-840-2.jpg

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

13.07.2021.

Leto je konačno stiglo! Ako vam je potreban odmor, a ne planirate da krenete na daleki put u luksuzno odmaralište, to ne znači da bi trebalo da sebi uskratite uživanje. Čak i bez putovanja, možete letovati u sopstvenom domu.

Transformišite spavaću sobu

Krećemo od glavnog mesta za odmor: spavaća soba u hotelima obično je svetlih tonova. Ukoliko imate belu ili svetliju posteljinu, upotrebite je, a krevet ukrasite jastucima.

Dodatni sloj adekvatne prostirke preko dušeka učiniće da spavate kao na oblaku. Jastuci punjeni guščijim perjem su izuzetno meki, a pored njih postoje i druge opcije koje ne uzrokuju alergije.

Tokom letovanja uglavnom imamo vremena za čitanje knjiga, a gde su knjige tu je i praktična zidna lampa. Pored kreveta postavite komodu sa knjigama koja će vas podsećati da ih pročitate. Sve možete  ukrasiti mirišljavim svećama ili cvećem.

Kao završni element, izaberite deblje zavese kako biste zamračili prostor. Mnogi misle da bi deblje zavese trebalo koristiti zimi, međutim, one imaju i drugu funkciju: ne samo da ćete zaštititi prozore od ranih jutarnjih sunčevih zraka kako biste duže spavali, nego ćete sprečiti i toplotu da prodire u prostorije.

in-line.jpg

Spa tretmani

Nabavite proizvode za kupanje sa maslinovim uljem, medom, žutim šećerom i esencijalnim uljima, napunite kadu i stavite masku na lice. Spa doživljaj možete priuštiti sebi i van hotela.

Za pravi kraljevski tretman u vodu sipajte malo mleka: mlečna kiselina će omekšati umornu kožu.

in-line-2.jpg

Hrana i piće

Jedna od najboljih pogodnosti koju hoteli pružaju jeste preukusna hrana, naročito ako posećujete primorska mesta ili egzotične destinacije. Zato na meniju pokušajte da izimitirate skandinavske specijalitete, japanski suši ili napravite mediteranski meni sa morskim plodovima. Uostalom, zašto biste se umarali pripremom hrane kad postoji kućna dostava? A uveče – zna se, kokteli. Ukrasite baštu ili terasu lampionima, svećama i biljkama,  pozovite drage osobe, pustite omiljenu muziku i uživajte.

in-line-3.jpg

I pored toga što odmor možda nećete provesti na egzotičnoj destinciji, to ne znači da treba da odustanete od uživanja. Ako pri tome obezbedite i osiguranje za svoju kuću ili stan, sigurno ćete spavati čvršće i bezbrižnije.

Bez obzira na to da li vas ovog leta očekuje daleko putovanje, uživanje u lokalnim lepotama koje su na dohvat ruke, ili odmor u spostvenom domu, savetujemo vam da pročitate i:

Kako ležerno putovanje može da ulepša odmor

Kako sprečiti mučninu tokom vožnje

Kako zaštititi kuću ili stan od atmosferskih padavina i poplave

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna