Shop
Pametne brave za vrata učiniće dom bezbednim

Pametne brave za vrata učiniće dom bezbednim

Zahvaljujući pametnim bravama, sada možemo da zaboravimo na svežnjeve ključeva i opustimo se u domu obezbeđenom sigurnosnim sistemima.

28.02.2022.

Sigurnost je važna svakome od nas, naročito ukoliko se radi o sigurnosti životnog prostora.

Da li ste znali da su pametne brave mnogo praktičnije od sigurnosnih vrata? Omogućavaju korišćenje digitalnog ključa kao i povezivanje s drugim pametnim kućnim uređajima. Na ovaj način možete da podesite automatsko uključivanje grejanja ili osvetljenja pri ulasku u kuću. U nastavku pročitajte kako da svoj dom da učinite bezbednijim.

Biometrijske brave za vrata sa otiskom prsta

Ova vrsta brave aktivira se pomoću otiska prsta, tako da ne morate da pamtite šifru ili da brinete ako izgubite ključ od ulaznih vrata. Postoje i opcije koje liče na običnu sigurnosnu bravu, a poseduju i mali ekran koji prepoznaje otisak prsta. Jedna od najvećih prednosti je to što se brava automatski zaključava nakon zatvaranja, tako da više ne morate da brinete o tome da li ste zaključali vrata. Veoma praktično, zar ne?

Biometrijska brava sa otiskom prsta

Bluetooth i WiFi brava

Ova pametna brava se otvara pomoću tehnologija WiFi ili Bluetooth i jednostavna je za upotrebu.  Veoma je praktična ukoliko su vam ruke zauzete i nemate lak pristup ključevima.

Naročito je korisna ako iznajmljujete nekretninu po principu stan na dan. Ovogućava vam da jednostavno generišite kod i zakupcu pošaljite ključ tako da može da otključa ili zaključa vrata bez vašeg prisustva.

Većina pametnih brava ove vrste može se ugraditi na gotovo sva vrata.

Bluetooth i WiFi brava

Ključ-kartice

Još jedna odlična opcija je ključ-kartica koja se na različite načine može povezati sa sistemom.

RFID kartica omogućava povezivanje sa Android i iOS uređajima tako da njom možete da upravljate sa različitih lokacija.

kljuc kartice

Pametne sigurnosne brave

Tu su pametne sigurnosne brave za vrata koje imaju mehaničku tastaturu, sigurnosnu elektronsku bravu i omogućavaju vam gašenje svetla, podešavanje termostata i slično. Kada se vlasnik približi vratima sa telefonom na kom je generisan ključ, vrata se automatski otključavaju, a u slučaju sumnjivih radnji, sistem se automatski zaključava.

I pored svih prednosti koje nudi tehnologija, treba da imate rezervni plan. U slučaju da pametni sistem otkaže, mehanička brava će vam omogućiti siguran pristup.

I na kraju, ne zaboravite na osiguranje kuće i stana. Na ovaj način ćete biti zaštićeni od neželjenih rizika koji mogu da ugroze sigurnost vašeg doma i porodice.

Pročitajte i:

Brinete se zbog provale - osigurajte ličnu imovinu

Šta treba da uradite čim uočite da je vaš dom opljačkan

Kako da bezbedno koristite pametne kućne uređaje

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna