Site name
Site name

Kako sprečiti mučninu tokom vožnje


Hero-840x390px.jpg

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

17.06.2021.

Dešava se da vam tokom vožnje pripadne muka? Niste jedini – mnogi se bore s ovom neprijatnošću, a najviše deca. Ovo je situacija koja putovanje može učiniti nelagodnim. Ali i za to postoji lek. Pročitajte naših sedam saveta za sprečavanje mučnine tokom duže vožnje.

1. Gledajte napred

Ukoliko po navici, kroz bočno staklo vozila posmatrate krajolik kroz koji prolazite, a imate problema sa mučninom tokom putovanja, verovatno ćete osetiti tegobe. Pokušajte da gledate ispred sebe. U slučaju da je nelagodnost još uvek prisutna, zatvorite oči i dišite polako nekoliko minuta.

2. Svež vazduh

Putovanje automobilom ima određene prednosti. Zaustavite se na bezbednom mestu, napravite pauzu i nadišite se svežeg vazduha. U slučaju da putujete vozom ili autobusom, otvorite prozor ili upalite klima uređaj.

In-line-1.jpg

3. Čaj od đumbira protiv mučnine

Verovali ili ne, đumbir može blagotvorno delovati na stomak, naročito tokom putovanja. Ako niste ljubitelj grickanja sirovog korena đumbira, možete od njega pre putovanja napraviti čaj, koji ćete poneti u tremosu.

In-line-2.jpg

4. Pijte vodu

Dehidracija može da dovede to mučnine, tako da vodite računa o tome da redovno pijete vodu. Ipak pazite da ne preterate sa unosom tečnosti.

5. Odvratite pažnju

Ako vam se ne čita niti gleda video sadržaj, a putujete u društvu, razgovarajte. Odvratićete misli i usredsrediti se na priču.

In-line-3.jpg

6. Isprobajte neku od aplikacija

Android telefon omogućava pristup aplikaciji Anti Motion Sickness. Pokušajte. Ova aplikacija funkcioniše tako što projektuje sadržaj koji želite da pratite, ali ga prilagođava vašem posmatranju. Ako imate iPhone, a dobro govorite engleski, preuzmite aplikaciju Nevasic koja sadrži audio program sa savetima za borbu protiv mučnine.

7. Jedite laganu hranu

Iako ne zvuči objektivno, nemojte putovati praznog stomaka. Time možete dodatno pogoršati mučninu. Važno je jesti laganu hranu, kao što su krekeri, grožđe ili zelene jabuke. Izbegavajte ljutu, tešku i začinjenu hranu.

In-line-5.jpg

Kuda god da se zaputite, ne zaboravite na putno osiguranje kako biste bezbrižno mogli da se prepustite uživanju.

Ulazimo u sezonu godišnjih odmora i putovanja, pa vas savetujemo da pročitate i:

Šest saveta kako minimalistički spakovati kofer za odmor

Zašto treba imati kasko osiguranje vozila

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna