Site name
Site name

Kako sačuvati zdravlje tokom novogodišnjih praznika


shutterstock_1533662345-(1)-840-2.jpg

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

31.12.2020.

Sezona slava i novogodišnjih i božićnih proslava je stigla. Pravljenje zakuske i ukusnih poslastica za celu porodicu može biti primamljivo, ali ne smemo smetnuti s uma i zdravlje. Uostalom, ko kaže da praznici ne mogu da budu vreme kada ćemo se posvetiti poboljšanju imuniteta i stvaranju zdravijih navika?

Piće

Iako u ovo vreme godine svi težimo ka tome da se malo opustimo i udovoljimo sebi, ne smemo zaboraviti na osnovo. Ako smo žedni, najbolje bi bilo da ne posegnemo za preslatkim napicima. Umesto toga možemo popiti vode ili skuvati nezaslađeni čaj ili kafu.

Konzumiranje alkohola može znatno uticati na pad imuniteta, tako da ako ne želite da kvarite zabavu, možete alkoholno piće razblažiti dovoljnim količinama nealkoholnih napitaka.

zdrava hrana

Hrana

Doručak je najvažniji obrok. Naročito tokom praznika kada smo okruženi nezdravim grickalicama može da nam se omakne i da ruka sama posegne za činijom čipsa ili drugih slaniša ili slatkiša. Ako baš ne možete da se suzdržite, častite sebe tokom vikenda, ali nikada nemojte da preskačete glavne obroke. Tako ćete uvek biti dovoljno siti i nećete osetiti napade gladi.

Vežbanje

Iako tokom zime i novogodišnjih praznika većina teretana ne radi, to ne znači da trening treba da preskočite. Upravo je ovaj period ključan za sticanje važnih navika. Možete pronaći onlajn tutorijale za vežbanje i na taj način se fizički aktivirati. Nakon večere ili rano ujutro možete da praktikujete jogu i meditaciju kako biste sveži krenuli na spavanje.

vezbanje

Provedite vreme napolju

Ako praznike provodite sa porodicom, verovatno ćete biti u iskušenju da ne radite ništa. Ipak, izdvojite vreme za laganu šetnju na svežem vazduhu sa porodicom. Ukoliko pada sneg,  imaćete i razlog više da ostanete napolju i uživate u zimskim radostima. 

I na kraju, ne zaboravite da su praznici vreme radosti. Iako je protekla godina bila veoma izazovna i stresna, pokušajmo sada da se malo opustimo. Zato nemojte provoditi vreme ispred ekrana nego pružite sebi aktivan i zdrav odmor za dušu i telo. A kako biste bili sigurni da ćete vi i vaši voljeni tokom cele godine moći da računate na zdravstvene preglede ukoliko vam zatrebaju, predlažemo vam da sebi obezbedite Generali privatno zdravstveno osiguranje. Time ćete biti sigurni da ćete uvek i bez predugog čekanja dobiti pravovremenu pomoć u velikom broju klinika u Srbiji. 

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna