Shop
Kako da organizujete filmsko veče kod kuće

Kako da organizujete filmsko veče kod kuće

Želite da organizujete filmsko veče za celu porodicu kod kuće? Evo nekoliko saveta kako da napravite pravi ugođaj.

16.04.2020.

Iako je odlazak u bioskop zabavna aktivnost (naročito za najmlađe), u poslednje vreme smo ograničeni na boravak kod kuće. Ali to ne znači da ne možete da napravite bioskopsku atmosferu u svojoj dnevnoj sobi. U 21. veku, dostupni su vam kako kablovska televizija, tako i mnogi domaći i strani servisi koji nude ogroman broj filmova i serija, poput platformi Netflix, HBO Go i Amazon Prime. Ove platforme obično pružaju i mogućnost gledanja svetskih premijera najnovijih filmova, tako da iz udobnosti svog doma možete pratiti omiljene filmske zvezde u najnovijim avanturama.

Kada imate veliko bogatstvo izbora filmova pred sobom, poseban izazov leži u sledećem: kako pomiriti ukuse i želje članova porodice različitog uzrasta? Pročitajte naše savete kako da se usaglasite oko izbora filma i napravite filmsko veče u kojem ćete svi uživati.

Bioskop kod kuće

Kućni bioskop pomoću projektora

Ukoliko imate mogućnosti da nabavite projektor, on će sigurno doprineti atmosferi kućnog bioskopa. Međutim, problem može predstavljati to što projektori nisu baš jeftini. Možete se raspitati da li se ovi uređaji mogu iznajmiti negde u vašoj blizini ili ga pozajmiti od nekoga. S druge strane, uvek možete improvizovati i pokušati da napravite sopstveni projektor uz pomoć pametnog telefona, na internetu možete pronaći tutorijale kako to da učinite. Potrebno je da projektor usmerite ka praznom belom zidu (sklonite sve slike), zamračite prostoriju (ukoliko već nije pao mrak) i rasporedite prostor za sedenje tako da svi dobro vide sliku.

Ukoliko nemate projektor i običan televizor će poslužiti svrsi.

Obavezno obezbedite svima pristup dodatnim jastučićima radi udobnosti, a kako bi svi uživali u prvoklasnim zvučnim efektima, možete upotrebiti zvučnike za računar ili bežične zvučnike koji će pojačati ugođaj. Zamolite ukućane i da isključe zvuk na mobilnim telefonima kako vas niko ne bi prekidao u druženju.

Odabir filma i grickalica

Odabir filma koji će svima biti zanimljiv može predstavljati najveći izazov. Kako biste se postarali o tome da svi u filmu uživaju podjednako, možete ukućane pitati da daju svoje predloge na glasanje. Na taj način, većina glasova će odlučiti koji film prvi da gledate. Ako film gledate sa svojim mališanima, obavezno proverite za koji je uzrast namenjen. Da bi svi bili srećni i zadovoljni, možete se i smenjivati: jedno veče - gledajte film po izboru jednog člana porodice, a naredno veče neki drugi naslov.

A gde su filmovi – tu su i grickalice. Čips, naćosi ili smoki su čest izbor, kao i nezaobilazne kokice. Ukoliko ste ljubitelj kokica, probajte da ih začinite neobičnim sastojcima koje dosad niste koristili, npr. karijem ili cimetom. Ako su vam kokice nedostupne, uvek možete ispeći bruskete ili druge đakonije.

Bioskop kod kuće uz pomoć projektora

Zabava za sve ukućane

Ako želite da posebno obradujete najmlađe, a gledate neke od filmskih serijala kao što su "Hari Poter", "Gospodar prstenova" ili "Ratovi zvezda", možete predložiti i kostimiranje. Svaki član porodice može se maskirati u svog omiljenog lika. Kraj filma ne znači nužno i kraj zabave. Organizujte kviz sa pitanjima koja pokrivaju filmsko znanje, a nagrada za pobednika može biti odabir narednog filma koji ćete svi zajedno gledati.

Još jedna posebna stvar koja čini filmsko iskustvo kompletnim jesu ulaznice. Sa mališanima se možete dogovoriti da napravite svojevrsne ulaznice za filmsko veče sa brojem sedišta. Numerišite mesta na kauču i foteljama, napravite tokene za piće i hranu, postavite posebnu korpu za otpatke. Tako će deca i dalje imati iskustvo bioskopa, dok je zabava zagarantovana. Uživajte u filmovima i porodičnom vremenu, odmorite se od svakodnevnih obaveza i briga.

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna