Site name
Site name

Kako da se zabavite sa porodicom tokom izolacije


Kako da se zabavite sa porodicom tokom izolacije

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

08.04.2020.

Tokom perioda vanrednog stanja važno je biti odgovoran i ostati kod kuće. Iako nije lako provoditi toliko vremena u zatvorenom, naročito kada je napolju vedro prolećno vreme, postoje načini koje boravak u kući zajedno sa porodicom mogu učiniti zabavnijim. Evo nekoliko ideja.

Budite fizički aktivni i kod kuće

Svi osećamo nemir kada ne smemo da napuštamo kuću. Oslobodite se negativne energije tako što ćete vežbati. Pronađite vežbe u kojima svi ukućani mogu da učestvuju i dogovorite određeno vreme koje ćete svi zajedno posvetiti fizičkoj aktivnosti. Ove aplikacije za trening vam takođe mogu dosta pomoći da redovno vežbate i održite svoju formu čak i u izolaciji.

Kreativnost u izolaciji

Improvizujte

Ne možete da odete u kuglanu, ali možete da pokušate da napravite takvu atmosferu u svom domu. Napunite flaše vodom i obarajte ih kao kegle u kuglani. Ukoliko imate mališane, možete od različitih predmeta napraviti poligon za decu.

Igrajte društvene igre

Društvene igre su uvek dobar način da svi ukućani na zanimljiv i zabavan način provedu vreme zajedno. Ukoliko imate mlađu decu, tu su uvek igre poput Ne ljuti se čoveče, domine ili možete zajedno sklapati pazl. Sa nešto starijom, ali i sa odraslima možete igrati popularni Riziko, Monopol, šah, ili neku od igara sa kartama. Ovakve igre će sigurno biti opuštajuće i za odrasle ukućane.

Drustvene igre u izolaciji

Budite kreativni

Vreme provedeno kod kuće možete iskoristiti i tako što ćete zajedno sa ostalim ukućanima učestovati u kreativnim aktivnostima. Crtajte zajedno, pravite različite igračke ili predmete od materijala koji imate u kući. Takođe, bliži se Uskrs, pa možete početi sa pripremama za ukrašavanje jaja i pravljenjem drugih uskršnjih detalja.

Kuvajte sa celom porodicom

Neka vam se cela kuća napuni mirisima predivnih jela. Uključite sve ukućane u pripremu, pa napravite piknik kod kuće. Na internetu možete pronaći recepte u čiju pripremu možete da uključite decu. Kad završite sa pripremom jela, svi možete da se opustite i uživate u plodovima svog rada.

Naučite novu veštinu

Ako pak želite da izdvojite malo vremena i za sebe, naš savet je da upišete neki od kurseva onlajn. Ako ste ikada maštali o tome da naučite da crtate, pletete, šijete, mesite hleb ili savladate neki novi jezik, izolacija je savršeno vreme za to. Isprobajte besplatne aplikacije za edukaciju i sticanje različitih veština, a obavezno pregledajte i sajtove gde vas čekaju recepti kako biste naučili da pripremite mnoga ukusna jela.

Na kraju krajeva, retke su prilike kada možete da ostanete kod kuće sa celom porodicom, a ovakva situacija upravo to omogućava. Čak i ako samo želite da se ušuškate, jedete čokoladu ili uživate u porodičnom ručku, trudite se da iskoristite i cenite svaki trenutak.

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna