Site name
Site name

Kako da odaberem najbolje dobrovoljno zdravstveno osiguranje


Hero-final.jpg

Želiš da među prvima dobijaš
informacije o popustima i korisne savete?

13.10.2021.

U velikom broju zemalja, pa tako i kod nas, postoji sistem obaveznog zdravstvenog osiguranja koje je namenjeno državljanima zemlje i zasniva se na uplati doprinosa. Međutim, kvalitet zdravstvene nege može da varira u velikoj meri. Dosta ljudi pored obaveznog uplaćuje i dobrovoljno zdravstveno osiguranje.

GettyImages-1296010510.jpg.png

Šta je zapravo dobrovoljno zdravstveno osiguranje?

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja koje nude osiguravajuća društva, a koje pokriva troškove lečenja, operacija i dijagnostike. Slično drugim paketima osiguranja, postoje različiti iznosi pokrića, u zavisnosti od toga šta vam je potrebno i koliko ste novca spremni da izdvojite. Uopšteno rečeno, prednosti doborovljnog zdravstvenog osiguranja su stalna dostupnost lekara, pristup najsavremenijim zdravstvenim ustanovama, kao i sloboda pri izboru lekara ili ustanove u kojoj će se sprovoditi lečenje.

Izbor najboljeg paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja

INLINE2.jpg

Izaberite paket doborovoljnog zdravstvenog osiguranja na osnovu toga kakve vrste zdravstvenih usluga će vam biti potrebne. Kod nas postoje programi osiguranja koji pokrivaju prethodna zdravstvena stanja. Ako u porodici imate istoriju određenih bolesti, preporučujemo da što ranije počnete da uplaćujete polisu. Evo šta sve treba da imate u vidu pre nego što se obratite nekom osiguravajućem društvu:

1. Kakav vam je paket dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja potreban?

Razmislite o tome kakav bi paket zdravstvenih usluga mogao da vam zatreba u bliskoj i daljoj budućnosti. Na primer, ako u porodici imate istoriju oboljevanja od maligniteta, trebalo bi da razmislite o paketu osiguranja za slučaj oboljevanja. S druge strane, možete da razmotrite paket koji pokriva zdravstvenu zaštitu trudnica, stomatološke usluge, lečenje u inostranstvu, estetsku hirurgiju nakon nezgode ili fizikalnu terapiju. Osnovni paketi obično ne obuhvataju sve ove dodatne usluge, tako da u razgovoru sa agentom osiguranja morate da objasnite šta vam je konkretno potrebno.

2. Da li vam je potrebno individualno ili porodično dobrovoljno zdravstveno osiguranje?

Razmislite o tome da li želite da uplaćujete polisu samo za sebe, sebe i svog partnera ili za celu porodicu. Porodično doborovoljno zdravstveno osiguranje može da bude povoljnija i jednostavnija opcija, jer su svi osigurani kod istog osiguravajućeg društva, pod istom polisom i svi imaju istu tačku kontakta. Važno je znati da se polisom porodičnog dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja mogu zaštititi supružnici, roditelji i deca.

INLINE-1.jpg

3. Koliko košta dobrovoljno zdravstveno osiguranje?

Trošak dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja zavisi od nekoliko faktora, kao što su vaše godine, zdravstveno stanje i naravno, odabrana pokrića. Premija je mesečna naknada koju uplaćujete za doborovoljno zdravstveno osiguranje.

Šta treba da radite ako imate hronično oboljenje

GettyImages-1264730465.jpg.png

Ako imate neku hroničnu bolest budite iskeni prilikom popunjavanja Izjave o zdravstvenom stanju, a mi ćemo vam pronaći paket koji vam najviše odgovara. Postoje i druga rešenja: na primer, umesto da uplaćujete mesečnu naknadu za polisu, možete da izdvajate određenu sumu za štednju. Osim toga, uvek možete da se oslonite na obavezno zdravstveno osiguranje. Konačno, postoji veliki broj udruženja i linija za pomoć pacijentima koji boluju od hroničnih bolesti kojima možete da se obratite za besplatan savet, negu i podršku.

Niste sigurni koji paket doborovoljnog zdravstvenog osiguranja vam je potreban? Pogledajte ponudu na Generali Srbija ili nas kontaktirajte kako biste se konsultovali. Tu smo za vas.

Pročitajte i:

Pametna zdravstvena zaštita za svakoga

3 važna saveta za sprečavanje bolova u zglobovima

Kako da brinete o sebi kada ste roditelj

 

Prijavi se
Budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna