Shop
 Kako da spakujete ručni prtljag za avion i izbegnete dodatne troškove

Kako da spakujete ručni prtljag za avion i izbegnete dodatne troškove

Plaćanje dodatnih kofera može biti stvar prošlosti ako pratite naše savete za pakovanje za let avionom.

23.08.2023.

Mnogo nam je lakše da spakujemo previše stvari nego da tvrdimo da ćemo ama baš svaku od njih i nositi na odmoru. Ipak, uzevši u obzir nove cenovnike čekiranog prtljaga pojedinih avio-prevoznika, bilo bi dobro da stvari spakujete u ručni prtljag i uštedite dodatni novac za odmor. Uz naše savete naučite da kao profesionalac spakujete maksimalno stvari u ručni prtljag.

kako se spakovati u rucni prtljag

Odaberite manji kofer za kraće putovanje

Pre svega dobro razmislite koju torbu ćete nositi na put. Za produženi vikend možete sve spakovati i u manji kofer sa točkićima ili u torbu koja se nosi preko ramena, a koja je idealna ako idete nekud gde ima puno kaldrme. S druge strane, ako ste avanturističkog duha, i ranac će vam biti dovoljan. Meke torbe s brojnim džepovima i prostorom za pakovanje koji se može proširiti odlične su za kraća putovanja.

kako se spakovati za avion

Ako niste sigurni da li će torba proći proveru težine na aerodromu, pomoću ručne vage možete i kod kuće izmeriti koliko je teška. Postoje i smart koferi sa prorezima za kabl punjača za mobilni i praćenje prtljaga preko GPS-a za dodatnu bezbednost.

Nosite višenamensku kozmetiku

Ako planirate da se bavite aktivnostima koje zahtevaju upotrebu glomazne opreme kao što su SUP daska ili skijanje na vodi, umesto da je ponesete, istražite da li na odredištu može da se iznajmi. Bilo kuda da ste pošli, uvek možete da obučete najdeblje stvari i obuću jer em što će vam u avionu pod klimom biti prijatnije, em ćete imati više mesta u ručnom prtljagu za druge stvari.

A kada je reč o osnovnoj kozmetici, proverite da li na odredištu postoje poklon šamponi i sapuni i ako ne, spakujte višenamenske šampone i gelove za kupanje. Na duža putovanja možete poneti i bočicu sa tečnim deterdžentom za pranje rublja kako biste osvežili garderobu.

Ostavite kabaste stvari kod kuće

kako spakovati rucni prtljag za avion

Kada ste odeću i kozmetiku sveli na minimum, vreme je da racionalizujete i ostale stvari. Umesto da nosite glomazne knjige, preuzmite digitalne verzije za čitač e-knjiga ili telefon. Veliki peškir za plažu zamenite onim tankim od mikrofibera, koji ne zauzima puno prostora. A što se tiče fena za kosu – ako ga nema u hotelu, razmislite da sušite kosu prirodnim putem ili da fen pozajmite od komšija. Pre polaska na put, osigurajte se uz naše putno osiguranje. Spremni ste. Srećan put!

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna