Shop
Budite bezbedni dok putujete sami

Budite bezbedni dok putujete sami

Ukoliko ste odlučili da putujete sami, mislite na bezbednost. Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da putovanje protekne bez problema.

30.09.2019.

Ukoliko ste odlučili da sami otputujete u neku od evropskih zemalja ili da ispunite svoj san i vidite Nijagarine vodopade u Severnoj Americi, prvo što treba da imate na umu je vaša bezbednost. Da biste u potpunosti uživali u svojoj solo avanturi, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da putovanje protekne bez problema.

Solo putovanja sve popularnija         

Kada sa prijateljima ne mogu uskladiti termine godišnjih odmora, ljudi se sve češće odlučuju za solo putovanja.

Pre nego što krenete na put unapred se informišite o destinaciji koju želite da posetite. Proučite klimu, lokalne običaje i znamenitosti i zabeležite hitne brojeve telefona za slučaj da se nađete u nevolji. Obavestite porodicu i prijatelje o svojoj maršruti, uključujući i to gde ćete odsesti.

Verujte svojim instinktima i uvek budite svesni mesta na kome se nalazite

Potrudite se da naučite nekoliko fraza na lokalnom jeziku – vaš trud će se uvek ceniti, a i dobro će vam doći kada meštani ne govore neki svetski jezik.

Ukoliko se osećate nelagodno, ne govorite ljudima da putujete sami. Ma koliko želeli da celom svetu pokažete kako se provodite, izbegavajte da svoje objave na društvenim mrežama postavljate u realnom vremenu i nemojte navoditi tačnu adresu na kojoj ste odseli.

Izdvojite novac ili platnu karticu za nepredviđene okolnosti. Čuvajte ih na sigurnom mestu, odvojeno od novca za redovne troškove i dokumenata. Kopije važnih dokumenata je dobro čuvati u elektronskom obliku, npr. u mejlu, u slučaju da izgubite originale.

Putno osiguranje kao mera predostrožnosti

Mislite na svoje zdravlje. Uprkos svim merama predostrožnosti, može se desiti da se razbolite ili povredite. Zato je naš savet da pre puta kupite Generali putno osiguranje i obezbedite sebi istinsko uživanje u odmoru i istraživanju novih destinacija.

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna