Shop
Trikovi za ekonomično venčanje

Trikovi za ekonomično venčanje

Planiranje venčanja je posebno vreme i može da bude zabavno skoro kao i sam događaj, stoga je važno da uživate u svakoj sekundi ovog perioda!

05.04.2019.

Planiranje venčanja je posebno vreme i može da bude zabavno skoro kao i sam događaj, stoga je važno da uživate u svakoj sekundi ovog perioda! Lako je zaneti se i gledati kako troškovi za vaš poseban dan vrtoglavo rastu, a opet, najintimnija venčanja često sadrže „uradi sam“ elemente koji ovaj dan čine zaista specijalnim i vrednim pamćenja. Donosimo vam nekoliko kreativnih načina da smanjite troškove i da budete sigurni da ćete i dalje imati venčanje vaših snova.

Venčanice

Venčanicu ćete verovatno nositi samo jedan dan u životu. Zašto da odvajate paprene sume novca za kupovinu, kada imate opciju da je iznajmite ili možda da kupite polovnu. To jeste jedan od najlepših trenutaka u životu, ali ipak traje samo jedan dan.

Štampa

Razmislite o tome da dizajnirate sopstvene pozivnice za venčanje pomoću sajtova kao što je Canva, koji nudi veliki broj izvanrednih šablona koje možete da iskoristite. Možete da se opredelite i za digitalnu opciju i pošaljete e-pozivnice preko internet sajta kao što je Paperless Post. Uštedećete na štampanju i poštarini.

Hrana

Posluživanje hrane za veliki broj ljudi može da bude skupo, ali postoje načini da se smanje troškovi. Na primer, razmislite o švedskom stolu umesto posluživanja po porcijama. Ovakav vid menija je uglavnom povoljniji.

Fotografije i video snimci

Raspitajte se malo oko cene usluga fotografa,plaćeni su po satu, pa možete koristiti usluge profesionalnog fotografa samo za ceremoniju sklapanja braka i prewedding fotografije.

Proverite da li postoji mogućnost da angažujete studente fotografije ili kamere sa lokalnih fakulteta, da vam slikaju/snimaju venčanje. Sigurno biste prošli znatno povoljnije sa njihovim simboličnim honorarima, nego da vam je sve vreme profesionalac na svadbi.

Poklončići za goste

Troškove poklona za goste svedite na minimum i zabavite se dok ih budete pravili sami. U suštini, oni i nisu neophodni. Domaći proizvodi uvek izgledaju interesantno, poput medenjaka sa ispisom vaši inicijala ili male teglice džema.

 

Cveće

Znamo da vam odabir cveća deluje kao jako važan element, ali na kraju svake svadbe niko od gostiju neće znati da kaže koju cvetnu dekoraciju ste imali ili od kog cveća je izrađen bidermajer. Svedite ovaj trošak na miminum tako što ćete se dobro informaisati o cenama, jer često variraju. U krajnjem slučaju, možete da idete u „nabavku“ u bašte prijatelja i porodice.

Dekoracija

Uštedite tako što ćete posetiti prodavnice sa polovnom robom – bićete zadivljeni onim što tamo možete da nađete. Ukoliko ste fan retro stila, možete iskoristiti rustične bokale kao dekoraciju na stolovima i pretvoriti čaše i tegle u držače za sveće.

Muzika

Istražite da li imate muzikalne prijatelje ili rođake, i njih možete angažovati da vam sviraju barem u nekim momentima, kao što je odlazak ka oltaru. Svoju omiljenu play listu uvek možete sami kreirati na vašem tabletu ili telefonu, i uživati sa gostima!

 

Mesto događaja

Lokacija često predstavlja najveću stavku u budžetu. Mnoga mesta imaju ograničenja i u obavezi ste, na primer, da koristite njihove snabdevače, što može da poveća cene. Venčanja pod šatorom mogu da zvuče jeftinije, ali vrlo često su jednako skupa zato što morate da iznajmite više čaša, stolova i stolica. Napišite spisak onoga što mora da se nađe na venčanju, postavite prava pitanja, kao na primer ko su dobavljači na datom mestu događaja i na koliko dugo možete da iznajmite mesto događaja, i krenite od toga.

Pića

Uključite u kartu pića samo proizvode za koje sigurno znate da vaši gosti konzumiraju i dogovorite se da troškove platite za ono što je potrošeno.

Torta

Nađite recepte koje volite i sami pokušajte da napravite tortu. Ipak, ako vam to ne uspe, sigurno imate rođake ili prijatelje koji to znaju! Ništa nije bolje od domaće torte.

Gosti

Mala venčanja su intimnija, bliskija i daju lični pečat ovom činu. Takođe, imate vremena da lepo porazgovarate sa gostima. Ukoliko pozovete samo najbliže prijatelje i porodicu uštedećete značajan iznos novca. I na kraju, najbitnije je da budete raspoloženi i uživate u vašem danu, jer ipak on traje samo 24h.



 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna