Shop
Zajedno sa našim partnerom Fondacijom Novak Đoković doniramo tablet uređaje ustanovama za decu širom Srbije

Zajedno sa našim partnerom Fondacijom Novak Đoković doniramo tablet uređaje ustanovama za decu širom Srbije

Zajedno sa našim partnerom, Fondacijom Novak Đoković, doniraćemo različitim obrazovnim ustanovama u Srbiji tablet uređaje. Saznajte više na sajtu.

16.09.2021.

 

U okviru naše globalne inicijative The Human Safety Net, zajedno sa našim partnerom Fondacijom Novak Đoković, doniraćemo različitim obrazovnim ustanovama u Srbiji tablet uređaje sa ciljem da deci omogućimo da, uz vođenje odrasle osobe, prate obrazovne sadržaje otkrivajući digitalni svet.

Sredstva za tablete smo donirali zahvaljujući anketama o zadovoljstvu klijenata našim uslugama, gde za svaku popunjenu anketu, naša kompanija donira 100 dinara.

Ukupno će biti donirana 42 tableta sledećim ustanovama:

  • PU „Pčelica”, Sremska Mitrovica,
  • PU „Užice”,
  • PU „Kolibri”, Bač,
  • PU „Vračar”, Beograd,
  • PU „Galeb”, Petrovac na Mlavi,
  • PU „Radost”, Čajetina,
  • PU „Maslačak”, Sjenica,
  • Udruženje „Otvoreno srce”,
  • Centar za integraciju mladih, Beograd,
  • Udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti „Zvončica”, Beograd.

Upravo je „Zvončica” ustanova koja je prva dobila svoje tablet uređaje. Ispred Novak Đoković Fondacije prisutna je bila Smiljana Grujić koja koordinira programima koje Fondacija implementira, dok je u ime naše kompanije tablete uručila Nataša Đurđević, direktorka Direkcije za korporativne komunikacije i programa The Human Safety Net u Srbiji. Tableti predstavljaju jedinstveno sredstvo za učenje i biće od velike koristi deci i odraslima u njihovom okruženju, o čemu nam je pričala i gospođa Đurđević:

„Drago mi je što smo sa Novak Đoković Fondacijom i našim The Human Safety Net programom u mogućnosti da udruženju „Zvončica” poklonimo tablete koji će deci omogućiti da se zabave, prate online nastavu i da svoje vreme koje provode u bolnici na lečenju učine kvalitetnijim i svrsishodnijim. Takođe mi je drago što naša inicijativa u okviru programa „Podrška, NE perfekcija” izlazi iz okvira koji smo postavili samim programom, te nam omogućava da pomoć pružimo i drugim roditeljima/starateljima i deci koji se suočavaju sa velikim životnim izazovima.”

Novak Đoković Fondacija ima viziju o svetu u kom svako dete ima približno iste šanse za razvoj. Želimo da koz ovu donaciju pomognemo deci, kako u „Zvončici”, tako i u drugim ustanovama širom Srbije, da se igraju i uče na jedan zabavan multimodalan način. Internet i povezanost na globalnom nivou su svakodnevni fenomen savremenog života. Kako bismo održali korak s vremenom, poznavanje rada na tabletu i drugim uređajima i korišćenje istih u obrazovne svrhe se podrazumeva. Svako dete želi da se oseća ravnopravnim sa svojim vršnjacima i digitalna pismenost jeste jedan od preduslova za tako nešto. ,” kaže Smiljana Grujić.

Irina Ban, direktorka „Zvončice” izrazila je veliku zahvalnost gorepomenutim partnerima: „Novak Đoković Fondacija je jedna od retkih fondacija koja na pravi i adekvatan način brine o deci i ja delim njihovu viziju da je rano obrazovanje i usmeravanje u tom smislu od krucijalne važnosti za buduće odrasle. S tim u vezi, deca koja su bolesna ne treba da budu uskraćena za obrazovanje, edukaciju i viziju da u životu mogu da postignu sve i da je samo nebo granica. To nam je ovog puta omogućila Novak Đoković Fondacija u saradnji sa svojim partnerima, Generali Osiguranjem i The Human Safety Net-om, donacijom ovih tableta. Važno je da  naša deca mogu da prate online nastavu, da budu u kontaktu sa svojim vršnjacima i da žive jedan kvalitetan život, koliko god je to moguće u ovim uslovima. Zbog svega toga, neizmerno hvala u ime „Zvončice” — udruženja roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti.

Generali Osiguranje Srbija i The Human Safety Net, osim dodele tableta i programa „Podrška, NE Perfekcija”, sarađuju sa Novak Đoković Fondacijom i na različite načine pružaju podršku onima kojima je to potrebno. Upravo u 15 mesta u Srbiji zajedno otvaraju Centre za roditelje — edukativni prostor u kojima će se pružati podrška roditeljima. Takođe, u Beogradu i Zaječaru opremaju senzorne sobe u kojima će stručnjaci sprovoditi aktivnosti koje se odnose na podsticanje senzorne integracije dece kojoj je potrebna ta vrsta podrške.