Shop
Održan događaj Be Bold for Inclusion: nulta tolerancija na uznemiravanje

Održan događaj Be Bold for Inclusion: nulta tolerancija na uznemiravanje

11.03.2019.

 

Na Međunarodni dan žena, 8. mart, Generali Osiguranje Srbija održalo je događaj Be Bold For Inclusion, u okviru inicijative za različitost i inkluziju koja se sprovodi širom Generali grupe.

Predsednik Izvršnog odbora Dragan Filipović, direktor Direkcije za pravne poslove i kontrolu usklađenosti poslovanja Dušan Lalić, direktorka Sektora za radno pravo Bojana Vujanović, direktorka Sektora za HR administraciju Marija Labović, ujedno i moderator događaja, predstavnice Autonomnog ženskog centra i više od 40 kolega razgovarali su o aktivnostima koje sprovodimo u kompaniji na temu različitosti i inkluzije, kao i prepoznavanju i eliminisanju bilo kog oblika diskriminacije i seksualnog uznemiravanja.

U uvodnom obraćanju, direktor Filipović je govorio o tome zašto su različitost i uključivanje važni za kompaniju, kako za pojedince i tako i za celokupno društvo i naglasio je da u kompaniji postoji nulta tolerancija za bilo koju vrstu diskriminacije i seksualnog uznemiravanja.

“Ponosan sam što negujemo različitost među zaposlenima i imamo raznolike timove koji sprovode kompanijske inicijative. Generali Osiguranje Srbija je primer u Grupi kada je reč o jednakosti polova među zaposlenima, prisutnosti žena na menadžerskim pozicijama i razvoju mladih talenata”, istakao je direktor Filipović.

U događaju su učestvovale i predstavnice Autonomnog Ženskog Centra, koji pruža podršku ženama koje su izložene bilo kojoj vrsti nasilja, uključujući i seksualno uznemiravanje.

Dijana Malbaša i Marina Ileš govorile su o tome kako prepoznati seksualno uznemiravanje, koje vrste ponašanja spadaju u uznemiravanje i kako izgleda proces prijave nadležnim organima.

Generali Osiguranje Srbija neguje raznolikost u kompaniji i posvećena je promovisanju inkluzivnog okruženja za sve zaposlene. Biti inkluzivan znači, između ostalog, ne tolerisati ponašanje kojim se omalovažava, potcenjuje ili ugrožava bilo koji zaposleni zbog bilo kog razloga, uključujući diskriminaciju i seksualno uznemiravanje.