Shop
Hotel ili privatni smeštaj: odlučite šta je pravi izbor za vas

Hotel ili privatni smeštaj: odlučite šta je pravi izbor za vas

Putovanja i odmor su prilika da promenite svakodnevicu i posetite neki raj na zemlji daleko ili nedaleko od vas.

08.05.2019.

Putovanja i odmor su prilika da promenite svakodnevicu i posetite neki raj na zemlji daleko ili nedaleko od vas.

Boravak u stanu u gradu ili u komfornijoj vili može da bude idealan način da se osećate kao kod kuće, a može čak da bude i jeftinije! Ali, ponekad ništa ne može da se meri sa boravkom u hotelu, sa 24-časovnom uslugom, čistom posteljinom i ekipom za čišćenje.

Kako pronaći kvalitetan, a povoljan smeštaj? Kako uštedeti novac na putovanjima?

Tu smo da vam pomognemo u odgovorima. Predstavljamo vam nekoliko korisnih saveta za vaše sledeće putovanje.

Da li želite da živite kao lokalno stanovništvo?

Stanovi za iznajmljivanje vam mogu pružiti autentičnije iskustvo tokom putovanja, i priliku da živite među lokalnim stanovništvom i tako okusite njihov način života. Ali od suštinske važnosti je da se pripremite za takav poduhvat. Počnite od lokacije. Industrijska zona možda nije baš ono što ste vi imali na umu! Google Maps može da pomogne, kao i ocene prethodnih posetilaca.

Hotel će najverovatnije biti na dobroj lokaciji za turiste, ali što ste bliže centru, to bi moglo da bude skuplje! Istražite taj deo kako biste saznali koje su najbolje prodavnice, restorani i zabava u komšiluku koji ste izabrali! Potražite ture koje nude meštani, i još ako naučite neke fraze na datom jeziku, to će vam sigurno mnogo pomoći.

Da li je vaš plan puta prepun aktivnosti?

Nakon dugog, iscrpljujućeg dana na nogama, možda će hotel biti idealno mesto da se opustite. Restoran sa dobrim ocenama, spa ili čak usluge portira pružaju dodatni dodir komfora za kojim možda žudite nakon razgledanja znamenitosti. Potražite prostrane sobe i proverite da li morate dodatno da platite kako biste koristili neki od sadržaja.

Da li imate ograničen budžet?

Smanjenje troškova obično znači boravak u hotelima sa manje zvezdica, ali mogli biste da dobijete mnogo veću vrednost za vaš novac ako iznajmite privatan smeštaj. Uvek koristite poznate sajtove kao što su Booking, Trip Advisor, Airbnb i pažljivo pročitajte ocene. Potražite da li postoje dodatne naknade i takse, a ako imate neke nedoumice, zatražite punu strukturu troškova.

Da li putujete sa prijateljima, decom ili kućnim ljubimcima?

Iznajmljivanje će vam definitivno dati više prostora, privatnosti i fleksibilnosti. Ali nemojte da štedite previše; proverite da li je mesto dovoljno veliko da biste se svi udobno smestili.

 

Želite da napunite baterije?

Odaberite onda najlepši hotel koji je zaista po vašem ukusu i meri. Počnite na vreme da štedite novac za ovo putovanje kako biste u potpunosti uživali tokom vašeg odmora.

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna