Shop
Ostanite fit i zdravi na letovanju

Ostanite fit i zdravi na letovanju

Da, provod se podrazumeva!

22.08.2019.

 

Vreme odmora je stvoreno za opuštanje, lenčarenje i uživanje u slatkišima kojih se kod kuće često odričete. Ako se budete pridržavali ovih jednostavnih pravila, moći ćete da uživate u svim dražima letovanja, a da vaša linija i zdravlje ne osete nikakve promene.

Nađite malo vremena za vežbanje

Čak i ako ste čvrsto rešili da odstupite od uobičajenog strogog režima ishrane i vežbanja, ima mnogo načina da na odmoru ostanete u formi, a da pri tom uživate u zasluženoj pauzi od treninga. Plivajte. Iskoristite vreme koje provodite u moru da uradite poneku vežbu ili odredite koliko ćete daleko plivati pri svakom ulasku u vodu. Probajte da odete u dugu šetnju po plaži, u neizbežne obilaske idite peške umesto autobusom, ili bar svakog jutra kratko radite jogu u hotelskoj sobi. 

Držite se uobičajenih porcija

Istraživanja pokazuju da pred dobrim švedskim stolom mogu da pokleknu i najveći pobornici zdrave ishrane. Naime, zbog previše primamljivih jela odjednom u ,,all-inclusive“ aranžmanima, gubi se kontrola nad porcijom. Pre nego što pređete na pržena jela, najpre sipajte voće i povrće, i uvek uzmite manji tanjir kako biste količinu hrane držali pod kontrolom.  U restoranima se držite svoje uobičajene porcije i slobodno poručite polovinu predjela ili glavnog jela ako su porcije preobilne.

Pijte dovoljno vode

Pojedina istraživanja pokazuju da unos dovoljne količine vode ubrzava metabolizam. Leto je period kada usled znojenja gubimo mnogo više tečnosti iz organizma i zato je potrebno da gde god da krenete uvek sa sobom imate uz sebe flašicu sa vodom.

Čuvajte se skrivenih kalorija

Kaloričnim koktelima koji se piju na plaži ćete najbrže upropastiti trud koji ste uložili u zdravu ishranu, jer neki od njih imaju i po 650 kalorija. To znači da se narednog jutra nećete probuditi samo sa jakim mamurlukom. Pripazite na unos alkohola, a na svako piće koje konzumirate popijte bar po jednu čašu vode.

Spavajte dovoljno

Potpuno je razumljivo da kada odete na odmor želite da iskoristite što više vremena za obilaske i zabavu. Trčanje za uzbudljivim doživljajima bez dovoljno odmora možda neće odmah ostaviti traga u vašem organizmu, ali nemojte se zavarati, sigurno će vas stići umor kad se budete najmanje nadali. Da biste izbegli posledice usled nedostatka sna, potrudite se da spavate dovoljno. Istraživanja pokazuju da veća količina sna dovodi do boljeg raspoloženja i povećanja energije.

Ukoliko ipak preterate u jelu ili se razbolite tokom putovanja,  velika je verovatnoća da će vam biti potrebna pomoć lekara, zato vam savetujemo da pre odlaska na odmor kupite online putno osiguranje.

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna