Shop
Top 7 destinacija  za letovanje sa porodicom

Top 7 destinacija za letovanje sa porodicom

Ukoliko planirate da ovo leto provedete sa porodicom, onda obavezno pročitajte ovaj tekst u kome navodimo najbolje destinacije i šta ih čini toliko posebnim.

26.07.2019.

Ako putujete na letovanje sa decom, nije svejedno gde ćete se uputiti. Ali čak i na najbezbednijem mestu na svetu mogu da se dese nepredviđene stvari, kao što su povrede, zubobolja, žarenje meduze, stomačni problemi. Da biste se osetili sigurnije dok ste na odmoru, obezbedite putno zdravstveno osiguranje za celu porodicu, a ako još uvek niste odlučili kuda ćete, mi vam predlažemo najbolje destinacije.

1. Grčka: Tasos i Patra. Grčka je kod nas i dalje najpopularnija zemlja za letovanje, a Tasos i Patra ističu se po svojoj lepoti i sadržajima.

 Tasos. Među našim turistima, nesumnjivo jedno od najpopularnijih ostrva. More je čisto i prozirno, azurne boje, ostrvo bogato borovim šumama zbog kojih ga nazivaju i „šumom koja pliva”, a stanovnici gostoljubivi. Pored turzima na ostrvu je popularno i pčelarstvo. Med od crnog bora je već decenijama unazad zaštitni znak Tasosa. Glavni grad ostrva je Limenas, poznat po Agori (drevnoj pijaci) i Arheološkom muzeju, koji se nalaze u centru grada.

Patra. Nalazi se na samom ulazu u Korintski zaliv. Treći je po veličini grad Grčke, posle Atine i Soluna. Patra je manje poznata po bajkovitim plažama, a više po veničanskoj arhitekturi i istoriji. Neke od znamenitosti Patre su: rimski Odeon, crkva svetog Andreja – zaštitnika grada, Arheološki muzej, Apolonov teatar.

 

2. Španija – Maspalomas. Peščani raj Kanarskih ostrva. Ovo je idealno mesto za sve ljubitelje egzotičnih destinacija. Specifično je po peščanim dinama i izuzetno sitnom i mekanom pesku beskrajnih, plaža. Ako ste se ikada zapitali kako je to hodati Saharom, možete to i ovde iskusiti.

3. Crna Gora – Herceg Novi. Grad cveća, kako ga zovu, nalazi se na ulazu u Bokokotorski zaliv. Odlikuje ga blaga mediteranska klima, sa suvim i toplim letima i blagim zimama. Hercegnovska opština ima predivnu obalu dugu 45 km, a neke od poznatih plaža koje treba posetiti su Njivice, Milašinovića plaža, Žanjice i Mirišta. Jedno od popularnijih kupališta poslednjih godina, Yachting Club, nalazi se u blizini gradske luke u Herceg Novom. Tradicionalno srdačni Novljani dobro će vas ugostiti.

4. Hrvatska – Opatija. Mnogi je nazivaju biserom Jadrana. Spaja dve krajnosti – ekskluzivne restorane na opatijskom šetalištu i autentične kolibe koje dočaravaju tradicionalnu lokalnu atmosferu. Obavezno posetite znamenitosti Opatije: Crkvu Sv. Jakova iz 15. veka i Benediktinsku opatiju, po kojoj je grad dobio ime.

5. Turska – Alanja. Nalazi se na jugoistočnoj obali. U proseku ima 310 sunčanih dana u godini, a najbolji period za odmor proteže se od juna do decembra, kada možete očekivati temperature od oko 31°C. Zamak Alanja iz 13. veka morate posetiti. Samo utvrđenje potiče još iz 3. veka pre nove ere, a Crveni toranj datira iz 1226. godine. Služio je da štiti zamak i obližnju luku. Alanja je odličan izbor ukoliko želite da promenite česte letnje destinacije.

6. Egipat – Hurgada. Ovaj egipatski biser naseljen je početkom 20. veka. Do pre nekoliko decenija bio je malo ribarsko mesto, a danas je poznata po velikom broju turista. Hurgada je i međunarodni centar za sve sportove na vodi poput jedrenja, plivanja, ronjenja i pecanja. Ovde ima predivnih podvodnih koralskih pejzaža, a toplo more je pogodno stanište za mnoge retke vrste biljaka i životinja. Što se tiče smeštaja, možete očekivati kvalitetnu i toplu uslugu domaćina. Restorani se uglavnom nalaze na glavnom putu. Nikako nemojte propustiti da posetite muzej i akvarijum – bićete oduševljeni.

7. Malta – Budžiba. Nalazi se na severnoj obali Malte. Budžiba je iz godine u godinu sve popularnije letovalište. Budžiba ima odličan autobuski prevoz, pa ćete lako stići do svake plaže. U samom mestu se nalazi veštačka peščana plaža, a pored nje je mali akva-park u koji je besplatan ulaz za decu.

Ovo su naše tople preporuke za leto 2019. Kada odaberete svoju letnju destinaciju, savetujemo vam da se informišite koje vrste polisa osiguranja postoje i da obezbedite sebi i svojim voljenima putno osiguranje koje možete kupiti i online. 

Uživajte u odmoru!

 

 

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna