Shop
Budite bezbedni na putevima ove zime

Budite bezbedni na putevima ove zime

Bez obzira da li putujete često ili u auto sedate samo kada krenete na godišnji odmor, strpljenje, pažnja i oprema vam neće biti na odmet. Jesmo li rekli strpljenje?

14.01.2019.

Bez obzira da li putujete često ili u auto sedate samo kad krenete na godišnji odmor, strpljenje, pažnja i oprema vam neće biti na odmet. Jesmo li rekli strpljenje?

Ako imate izraženiji vozački temperament, onda je najbolje da prepustite volan nekom drugom. Ili da idete autobusom, a u slučaju da ste beskrajno romantični i da hoćete da prizovete u sećanju Agatu Kristi i Orijent ekspres, onda i vozom. U ovom slučaju, računamo da imate vremena na pretek.

Ovo nije dovoljno da vas odgovori od kretanja na put? Onda se valja pridržavati nekih saveta.

Prekontrolišite vaš auto pre kretanja na put. Vaše mezimče na četiri točka kome tepate, sa kim saosećate i koje negujete više od sopstvene brade (ili frizure) mora biti u odličnom stanju pred put. Proverite ulje, kočnice, gume. Proverite šare na gumama i stanje lanaca. Ili, poverite sve to servisu u koji imate poverenja. Ne zaboravite da dopunite tečnost za vetrobransko staklo i očistite sneg i led sa svih stakala.

Krenite na vreme, ne žurite i uvek držite odstojanje.

Koristite prometnije i veće saobraćajnice - Tokom zime vozite prometnijim pravcima i većim saobraćajnicama, osim ako vas globalno zagrevanje nije zateklo s 15 stepeni usred januara. Ovo je važno pošto se lako može desiti da ostanete zavejani ili zaglavljeni na lokalnom putu. Ne treba vam filmska priča. Na slavama možete da pričate gostima i o nekim drugim podvizima.

Pripremite svu neophodnu opremu u slučaju da se zaglavite na zavejanom putu. Spadate u one koji ništa ne prepuštaju slučaju, a upućujete se na jedan od puteva koji su prohodni samo tokom jula i toplijeg avgusta, onda ponesite „komplet za preživljavanje“. On obuhvata topliju garderobu, fluorescentnu jaknu, termos sa čajem, baterijsku lampu, lopatu, kao i mobilni telefon sa punom eksternom baterijom. Ukoliko vas auto izneveri, osiguranje pomoć na putu je dragoceno rešenje koje vam može pomoći u nevolji i poštedeti novčanik.

Srećan put!

 

Pomoć na putu

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna