Shop
Šta je životno osiguranje i zašto mi je potrebno

Šta je životno osiguranje i zašto mi je potrebno

U životu su važni planovi. Oni nam pomažu da lakše organizujemo obaveze i da bolje iskoristimo vreme. Ipak, svi znamo da planovi nisu uvek dovoljni.

22.10.2018.

U životu su važni planovi. Oni nam pomažu da lakše organizujemo obaveze i da bolje iskoristimo vreme. Ipak, svi znamo da planovi nisu uvek dovoljni.

Koliko vam se puta samo desilo da iskrsne nešto neočekivano, nepredvidivo i da sve ono što ste dobro zamislili padne u vodu? Baš zato što je nemoguće predvideti sve te situacije, važno je imati plan B. Životno osiguranje je upravo to. Ono služi da vas i vaše najbliže zaštiti i pruži vam sigurnost.

 

PORODICA NA PRVOM MESTU

Milan je kao dvadesetsedmogodišnjak konobarisao u kafiću. Dani su ličili jedni na druge, bili manje-više uobičajeni, sve do jednog popodneva kad je u kafić ušla Ljubica. Istog trenutka kad je video – znao je da je to ona prava. Ona je pala na foru – Milan je svoj broj zapisao na obodu njene čaše. Šest godina kasnije dobili su ćerku Katarinu.

Milan je u međuvremenu menjao poslove, ali je nastavio vredno da radi ne bi li svojoj porodici obezbedio najbolje. Iako je sad sve idilično, on zna da mora misliti unapred, jer njegove odluke ne utiču samo na njegov život. Zato je uzeo polisu osiguranje života. Uplaćuje malu svotu novca svakog meseca i mirno spava, jer zna da će ako se njemu nešto desi usled nezgode, Ljubica i Katarina dobiti jednokartnu isplatu ugovorene osigurane sume. A ako, kao što se Milan nada, sve bude u redu, na njegov 65. rođendan počeće isplata ugovorenih rata, čime će mu penzija biti još ugodnija. Nije loš rođendanski poklon!

DAR SLOBODE

Nađa je sanjala da otvori svoj restoran. I to joj je pošlo za rukom kad je imala samo 30 godina. Odmah je shvatila da je njen san noćna mora. Prvih par godina su bile izuzetno teške, ali upornost i rad su dali rezultate. Nakon deset godina ona zarađuje dovoljno da obezbedi svojoj porodici ležeran život. Ipak, zna da im može pružiti još više. Zato je uzela polisu životnog osiguranja povezanu sa ulaganjem u investicione fondove. Ovo osiguranje podseća na osiguranje života, osim što se njen novac uplaćuje u investicioni fond. Iako to znači da ovde ima neznatnog rizika, to što je uspela da ostavi novac sa strane znači da ona sa manje brige može da posegne za njim. Naročito zato što, sa ovom polisom, visina ispate može da bude mnogo veća. Pa ako njena deca jednog dana budu želela da iskoriste taj novac da plate fakultet, kupe sebi stan ili osnuju porodicu, ovo životno osiguranje im može pružiti još više slobode.

UŽIVANJE U ŽIVOTU POČINJE SAD

Zaključivanje polise životnog osiguranja ne zahteva ni puno truda, niti puno vremena. Ali koristi koje donosi, rasterećenje, i sigurnost u budućnosti čine je itekako isplativom.

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna