Shop
Kako napraviti zdrav branč kod kuće

Kako napraviti zdrav branč kod kuće

Ako ste isplanirali da ovog vikenda duže ostanete u krevetu, to će značiti i da dan započnete brančom. Evo nekoliko ideja za lagane branč obroke koji su istovremeno zdravi i ukusni.

06.11.2020.

Branč je odličan način za početak vikenda. Ako volite vikendom duže da ostanete u krevetu, dan započnite brančom u kućnoj varijanti. Branč nije klasičan obrok, već se obavlja negde između doručka i ručka. Ako niste sigurni šta da spremite, pogledajte neke od naših zdravih predloga.

Klasične palačinke

Kad je reč o branču, teško je odoleti klasičnom jelovniku. Tost sa premazom od avokada ili preukusne palačinke s razlogom se nalaze u vrhu omiljenih poslastica.

Da biste ih učinili još ukusnijim, možete umesto brašna koristiti proteine, a kao nadev – umesto džema ili krema – probajte sveže voće u kombinaciji sa ovsenim pahuljicama, bananama i bademovim mlekom.

Umesto belog hleba, u toster stavite crni hleb od celog zrna. Nadev od avokada možete napraviti tako što ćete izgnječiti plod i u njega dodati limunov sok i malo soli. Ako želite malo kaloričniji branč – probajte da uz to dodate i jaje na oko.

branč avokado

Globalni delikatesi

Ako vam nije prvi put da spremate branč, možete se okrenuti i internacionalnoj kuhinji. Recimo, sa Bliskog istoka dolazi nam šakšuka – jelo poreklom iz Izraela koje čine kuvana jaja sa sosom od paradajza i paprike bogate vitaminima.

Umesto zaslađenog muslija probajte azijski kongi – posebnu kašu od pirinča sa povrćem koja sprečava dehidrataciju ili tikvice sa kukuruzom šećercom i prženim jajima.

zdrav obrok

Pravo osveženje

Nakon duge radne nedelje važno je ne zaboraviti i na hidriranje. Zato uz branč spremite i zdrave napitke. Ako izbegavate šećer, u kiselu vodu možete dodati iseckane komade limuna ili pomorandže, odnosno možete naseckati listiće nane sa krastavcem.

Domaći ledeni čaj možete napraviti tako što ćete skuvati voćni čaj, u njega dodati voćni sirup bez dodatog šećera, te ga ohladiti u frižideru. U slučaju da je napolju hladno, možete se zagrejati šoljicom kafe ili čaja sa bademovim mlekom.

branč

Zdrava ishrana je preduslov za dobro zdravlje, ali kako biste vi i članovi vaše porodice bili zaštićeni u bilo kom trenutku preporučujemo i zdravstveno osiguranje.

Od meditacije do podnevne užine, pružamo savete za zdrav život kojima ćete transformisati svakodnevnu rutinu:

Super hrana - najbolji saveznik zdravlja

Vitamini i minerali neophodni za jak imunitet

Saveti za pripremu zdravih obroka za celu porodicu

 

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna