Shop
Kako isplanirati savršeno putovanje za Dan zaljubljenih

Kako isplanirati savršeno putovanje za Dan zaljubljenih

Ukoliko još uvek imate dilemu kakav poklon kupiti voljenoj osobi za Dan zaljubljenih, naš predlog je da razmotrite mogućnost organizovanja romantičnog putovanja.

06.02.2020.

Bliži se Dan zaljubljenih i ukoliko još uvek imate dilemu kakav poklon odabrati za voljenu osobu, naš predlog je da razmotrite mogućnost organizovanja romantičnog putovanja. Vreme provedeno sa partnerom daleko je vrednije, a sećanja ostaju zauvek. Evo nekoliko saveta kako da isplanirate savršen odmor.

Dan zaljubljenih - odlična prilika za putovanje 

Kuda otići? Sastavite spisak mogućih destinacija. U obzir uzmite mesta koja za vas oboje imaju poseban značaj ili mesto koje ste oduvek želeli zajedno da istražite. Napravite uži izbor destinacija i istražite lokalne običaje na Dan zaljubljenih koji bi vašem vikendu mogli da daju jedinstvenu iskru. U Danskoj, na primer, ljubavnici razmenjuju presovane visibabe, a u Velsu ljubavne kašike.

Smeštaj je od ključnog značaja. Razmislite kakav se smeštaj najbolje uklapa u vašu viziju vikenda. Ako želite da se osamite, rezervišite privatni smeštaj. Ako želite da vam ugađaju, pronađite hotel sa spa centrom.

dan zaljubljenih

Isplanirajte meni. Ništa ne osvaja srce kao dobar obrok, bilo da ste ga sami osmislili i pripremili ili ste otišli u neki poseban restoran. Najvažniji je ambijent, pa ako boravite u privatnom smeštaju, učinite ga posebnim svećama i muzikom, a ako izlazite, držite se manjih restorana radi intimnijeg doživljaja.

Evropski gradovi, savršeno odredište za Dan zaljubljenih

Bogatstvu doživljaja koje evropski gradovi pružaju turistima iz celog sveta nema kraja. Bilo da tragate za kulturnim sadržajem, dobrim provodom ili ukusnim specijalitetima, pre puta dobro proučite svoju destinaciju. Od Atine, kolevke demokratije, preko renesansne umetnosti Firence i gracioznih kanala Venecije, pa sve do carskih palata Sankt Peterburga, evropski gradovi imaju živopisnu istoriju i posetiocima pružaju jedinstveno iskustvo. 

Pariz

Sa četrdeset miliona turista godišnje, glavni grad Francuske je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na svetu, posebno za Dan zaljubljenih. Romantični grad, Grad svetlosti, Grad mode i Grad umetnosti, samo su neke od titula koje je poneo tokom istorije duge dve hiljade godina. Februar je idealan za romantične šetnje i degustaciju čuvenih francuskih vina. Grad živi 24 sata dnevno tokom cele godine, pa nudi bogate kulturne sadržaje i dobar noćni provod. Isplanirajte savršeni vikend i obiđite Ajfelovu kulu visoku 320 metara, muzej Luvr, koji ima zbirku od preko 35.000 umetničkih dela, Trijumfalnu kapiju, simbol Napoleonove pobede i katedralu Notr Dam iz 14. veka.

gde za dan zaljubljenih

Beč

Mnogi ga zbog geografskog položaja nazivaju srcem Evrope. Sa bogatim kulturnim događajima tokom i brojnim znamenitostima, Beč je popularna turistička destinacija tokom cele godine. Ne propustite da posetite crkvu Sv. Petra u samom centru grada, dvorac Belvedere iz 18. veka, Heldenplac, najveći trg u gradu i Hundertvaserovu kuću, najpoznatiju zgradu u Beču. Ukoliko se odlučite za glavni grad Austrije, nadohvat ruke biće vam i Grac, Bratislava, Brno, Prag i Budimpešta.

Prag

Takozvani Zlatni grad na Vltavi ima ponešto za turiste najrazličitijih afiniteta – kako za obožavaoce piva i hrane, tako i za strastvene ljubitelje kulture i istorije, a i za parove koji su odlučili da Dan zaljubljenih provedu baš u ovom gradu Bogate tradicije i  gotske, barokne, renesansne i savremene arhitekture, Prag je spoj različitih umetničkih i istorijskih uticaja. Zato nije čudo što ga smatraju kulturnom prestonicom Centralne Evrope. Njegove glavne znamenitosti su nedaleko jedna od druge, pa ćete ih lako obići. Pođite, na primer, od Starogradskog trga, gde se nalaze stari astronomski sat i Hram Device Marije Tinske sa tornjevima visokim 80 metara, pređite Karlov most iz 1402. godine i prošetajte do Praškog dvora, kompleksa dvoraca sagrađenih u 9. veku i obnavljanih i nadograđivanih do 19. veka, i obiđite Zlatnu ulicu, odmah iza njega.

Rim

Od prvog koraka u Večnom gradu imaćete utisak da hodate drevnim muzejom pod otvorenim nebom. Svaka ulica, fasada i svaki ćošak imaju svoju istorijsku priču. Rim će vam uvek ponuditi nešto novo. Mi izdvajamo Panteon, rimski hram svih bogova (najbolje ga je obići u jutarnjim satima), Koloseum, gde su se odvijale čuvene borbe gladijatora, Fontanu di Trevi, gde možete zamisliti želju i ubaciti novčić, Vatikan, kaldrmisane uličice pune suvenirnica i restorana.

putovanje za dan zaljubljenih

Istanbul

Megalopolis smešten na dva kontinenta, Istanbul je skladan spoj Istoka i Zapada na obalama Mramornog mora, sa ulicama starim preko hiljadu godina. Saobraćaj je haotičan i gužve ne jenjavaju cele godine, pa preporučujemo da dobro isplanirate obilazak i ne idete automobilom ukoliko niste iskusni za volanom. Atrakcije koje ne smete propustiti su Aja Sofija, nekada najveća hrišćanska crkva na svetu, a danas muzej, Plava Džamija, jedna od tri najveće džamije u Turskoj, Topkapi palata, rezidenciju turskih sultana, Veliki Bazar prepun radnjica sa suvenirima u Kapali čaršiji i Palata Dolmabahče, koja se nalazi tik uz more. Istanbul nije skup za boravak i obilazak, a trgovačka tradicija nalaže cenjkanje za svaki proizvod.

Sastavite spisak mesta koja morate videti

Ne gubite vreme na besciljno lutanje! Istražite lokalne kulturne sadržaje i aktivnosti i rezervišite karte unapred. Razmislite o romantičnim stazama za šetnju, pozorišnim predstavama i izložbama. Odštampajte spisak i zadivite partnera uzbudljivim planom.

I na kraju, neka bude lično, inventivno i blizu kuće. Razmislite o stvarima koje vaš partner voli, velikim i malim, i pronađite nove načine da ih utkate u svoj vikend. To može biti i nešto jednostavno, kao jutarnja kafa u krevetu ili romantični piknik u prirodi. A ako niste u vezi? Zgrabite najboljeg prijatelja i uputite se u Estoniju ili Finsku, gde je Dan zaljubljenih proslava prijateljstva! Za koju god varijantu da se odlučite, ne zaboravite putno osiguranje – uz njega ćete bezbrižno uživati u svakom trenutku provedenom u inostranstvu.

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna