Shop
Jeftina putovanja, bogati utisci

Jeftina putovanja, bogati utisci

Danas putovanja više nisu luksuz. Brojne su mogućnosti na raspolaganju modernom putniku spremnom na izazove. Kako organizovati jeftino putovanje?

15.08.2018.

Danas putovanja više nisu luksuz. Brojne su mogućnosti na raspolaganju modernom putniku spremnom na izazove. Kako organizovati jeftino putovanje? Treba početi od prevoza i smeštaja, a onda se tek upustiti u istraživanje o znamenitostima koje nas čekaju na odredištu.

JEFTINE AVIO KARTE

Pošto smo izabrali destinaciju, logično je početi od prevoza. Povoljan izbor su lou kost avio kompanije koje sve više šire svoju mrežu linija. Avionske karte su postale toliko jeftine da se avionski prevoz javlja kao ultimativni oblik transporta, svakako povoljniji od železničkog ili autobuskog. Za one koji vole i da im sam prevoz bude mini avantura mogući su još jeftiniji načini – prijavljivanje na sajtove za „deljenje prevoza“ koji nam omogućavaju da snoseći tek deo troškova, putujemo sa onim vozačima koje ne poznajemo, a sa kojima nam se poklapa maršruta. I na kraju, ostaje još i ona najalternativnija opcija – stopiranje.

JEFTIN SMEŠTAJ

Putniku – avanturisti stoji na raspolaganju nekoliko različitih opcija – od one gde dobijamo mesto na podu ili kauču, bez obaveze da platimo (ali, naravno, uz obavezu da se na neki način odužimo domaćinu), preko opcija da odsednemo u hostelu, pa sve do mogućnosti da zakupimo nečiji stan na nekoliko dana. Ono što razlikuje ove izbore je to da poslednje dve podrazumevaju određeni trošak. On je, svakako, manji nego da odsednemo u hotelu. Ali, svaki od njih nosi nešto što je današnjem putniku bitno, a to je doživljaj grada, zemlje i kulture na jedan neposredniji način, kao i autentično iskustvo koje se ne može kupiti preko agencije. 

ISKUSTVO I AVANTURA

Usudite se da istražujete. Najbolji način da osetite neku zemlju, upravo je da ostvarite interakciju sa njenim ljudima. Od njih ćete dobiti najbolji savet koju hranu da probate, koji restoran da posetite ili koje su znamenitosti koje nisu na listama turističkih agencija, vredne obilaska. Osim promene prevoza i smeštaja, treba promeniti i stav, opustiti se i prepustiti se.

Budite otvoreni za nova, prava iskustva, ona koja su mnogo više od klasičnog obilaska neke destinacije. Zato – uštedite i usudite se. Avantura je ono što se pamti, iskustvo je najlepši suvenir.

Naravno, ne zaboravite da ponesete putno osiguranje.

 

Putno osiguranje

Prijavi se i budi uvek u toku sa najnovijim ponudama i korisnim informacijama

Polja označena * su obavezna